"Cimeru, srce si mi slomio": Kolege se oprostile od glumca Gorana Daničića

Daničić je sahranjen juče, u krugu najbližih

  • 0
Goran Daničić, Gordan Kičić, Srđan Timarov Foto-montaža: ATA Images, Pixabay

Glumac Goran Daničić preminuo je iznenada u 58. godini, u sredu, u Beogradu, a po želji porodice, sahranjen je juče u podne u najužem krugu, saopštili su iz Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1990. u klasi profesora Milenka Maričića, kao student generacije. Studirao je zajedno u klasi sa Draganom Jovanovićem, Dejanom Matićem, Nebojšom Ljubišićem, Snežanom Divac i Slobodanom Ćustićem.

Goran Daničić Goran Daničić / Foto: ATA Images

Zatečene vešću, kolege su se juče čitav dan opraštale od njega.

Glumac Sergej Trifunović podelio je na Instagramu sliku Daničića i napisao:

Cimeru, konju jedan, srce si mi slomio.

Istu fotografiju podelio je i Gordan Kičić uz reči:

- Dragi moj druze ..... zbogom.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by gordankicic (@gordankicic)

Srđan Timarov nije krio koliko ga je ova vest iznenadila i zabolela.

-Vrli Plemiću, druže moj dragi, jedinstveni...baš si me “nokautirao” sad. Silovito. Baš kao što si bio snažan u svemu. Šetaj bez mene, ja ću boksovati bez tebe. Neizbrisiv u mom postojanju uvek ćeš mi nedostajati. Do sledeće runde, zbogom Žućo. Tvoj Srki - napisao je Srđan Timarov.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Srdjan Timarov (@srdjantimarov)

Njegov kolega sa klase Slobodan Ćustić kazao je da je samo Goran moga da iznese pojedine role.

- Bio je dobar čovek i glumac. Neke ulogu je mogao samo Goran da odigra. Privatno je bio jednostavan i neposredan čovek - kaže za Kurir Ćustić.

I Nebojša Ljubišić ističe da će Gorana pamtiti kao kolegu koji nikad ni o kome nije rekao ijednu ružnu reč.

- Imao je jednu boju koja nije bila prisutna u našem glumištu. Godinama smo bili u istom pozorištu. Radili smo mnogo kao mladi, ali kasnije nije bilo sreće da se sretnemo na nekom projektu. Goran nikada nije ni o jednom kolegi govorio ružno. Ceo se predavao glumi. Baš će mi nedostajati. Žao mi je što nisam mogao s njim da se oprostim jer je već sahranjen - izjavio je Ljubišić.

Petra Božovića vest je zatekla na snimanju serije.

- Zatečen sam, kao verovatno i sve kolege. Posedovao je jednu specifičnu boju. Na mene je ostavio utisak toplih likova iz romana Branka Ćopića. Mislim prvenstveno na Nikoletinu Bursaća. Zbogom, dragi moj kolega, neka ti je laka crna zemlja - rekao je bard glumišta.

Goran je, pored glume, veoma voleo sport. Dugo godina trenirao je boks, a do kraja je veoma vodio računa o svom telu. Ostvario je veliki broj zapaženih filmskih i TV uloga. Poslednje su bile u serijama "Klan" i "Delirijum tremens", ali i kultnim filmovima "Mi nismo anđeli", "Sabirni centar", "Zaboravljeni"... Dobitnik je dve Godišnje nagrade JDP (2017, 1995) i nagrade "Dr Branivoj Đorđević" za lepotu govora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA