≫ 

Luka je zvezda "Tajne vinove loze": Mladi genijalac otkrio šta mu je u liku Ivana najteže palo

Luka Grbić je podelio svoja iskustva koja se tiče serije reditelja Dejana Karaklajića

  • 2
Luka Grbić Luka Grbić Printskrin: RTS 1

Luku Grbića gledamo u seriji "Tajna vinove loze", gde igra lik Ivana Tomovića. Mladi glumac govorio je o ovom ostvarenju reditelja Dejana Karaklajića i podelio svoje iskustva.

- To je jedan format koji je prijemčiv publici. Pravljen je za široku publiku - rekao je Luka, preneo "Blic" i nastavio:

- Snimali smo u sličnim uslovima kao što su i pre nas ljudi snimali, ali glumačka ekipa, reditelj Marko Manojlović sa kojim sam ja radio, njegov pristup, a onda i naš pristup tome bio je vođen željom da ovo ispadne kako treba. Zbog toga je rezultat, čini mi se, ovakav - ističe Grbić.

On navodi da je saradnja sa kolegama bila fantastična.

- To je kao neka floskula, uvek se govori - divna je ekipa, ali stvarno, ja sam se toliko lepo osećao u kadru s kolegama. To su neka naša velika imena glumačka - Anita Mančić, Sloboda Mićalović, Vojin Ćetković. Trebalo bi da imaš neki odnos prema tome kad staneš u kadar sa njima, ali ja se nijednog trenutka nisam osećao ugroženo - iskren je glumac.

Luka je zatim pričao o svom liku u seriji "Tajne vinove loze".

- Oseća se malo odbačeno, malo neshvaćeno. Želi sebe da pronađe. Meni je lako u Beogradu da pronađem sebe ako me nešto odbaci. Imam hiljadu mogućnosti, on nema toliko mogućnosti da se zabavi i onda se pronalazi u muzici - rekao je Luka.

Luka Grbić Luka Grbić Printskrin: RTS 1

Grbić je izdvojio da je mu je najteže prilikom kreiranja ovog lika izmeštanje iz okolnosti u kojima on lično odrasta da bi se našao u disfunkcionalnoj porodici.

Ili je velika ljubav ili ogroman sukob, borba. A zbog brzine kojom se snima nekad je teško ispratiti takav zahtev - rekao je Luka Grbić.

Inače, šarmantni Grbić je član Mense, gde je, kako kaže, upoznao mnogo zanimljivih ljudi.

Po upisu u srednju školu, počeo sam da volontiram u NTC centru. Preko osnivača ovog programa učenja Ranka Rajovića čuo sam za Mensu. Odlučio sam pokušam. Nijedan rezultat me ne bi porazio. Prvi put nisam prošao i falila su mi tri boda. Znao sam da će sledeći put biti bolje i ostvario sam rezultat 156, do granice do koje se meri ovaj test. Otišao sam na prvi sastanak i upoznao vrlo zanimljive ljude - rekao je Luka 2019. godine.

Tada je istakao i da mu popularnost ništa nije donela.

Ništa. Ceo dan sam na fakultetu. Popularnost je prolazna. Sve se brzo desi i zaboravi. Moje je trenutno da naučim glumu i kako bih ovu popularnost mogao da održim. Ovo što mi se desilo bila je sreća - rekao je ovaj mladić.

Luka je rođen 15. decembra 2000. godine, a glumom je počeo da se bavi u Umetničnoj radionici Kesić, kao sedmogodišnjak.

Kao polaznik te radionice igrao je u više predstava, a potom je bio angažovan i na snimanju televizijskih reklama.

Svoju prvu filmsku ulogu zabeležio je u ostvarenju Miloša Avramovića, Južni vetar, iz 2018, u kom je tumačio lik Nenada Maraša, mlađeg brata glavnog lika Petra, kog je igrao Miloš Biković.

Za ulogu u tom filmu, Luka je nagrađen kao najbolji debitant na 53. po redu festivalu „Filmski susreti“ u Nišu.

Paralelno sa završnom godinom Prve beogradske gimnazije, upisuje studije na Fakultetu dramskih umetnosti.

Video: Teodora iz Tajne vinove loze o pokušaju zlostavljanja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA