Odbila da izađe iz zatvora, jer bi morala da se zaposli: Ko je Patricija, ubica koju igra Lejdi Gaga

Ovi detalji iz njenog ekstravagantnog života mogli bi se naći u filmu

  • 0
Lejdi Gaga, Patrizia Reggiani Lejdi Gaga / Patricija Ređijani / Foto: Profimedia

Snimanje filma reditelja Ridlija Skota pod nazivom "House of Gucci" trenutno je u toku, a oči ljubitelja sedme umetnosti uprte su u Italiju, gde su pale prve klape ispred Lejdi Gage i Adama Drajvera, para koji tumači glavne uloge.

Sa kratkom smeđom perikom na glavi Gaga liči na Patriciju Ređijani, ženu koja je godine provela u zatvoru kada je dokazano da je unajmila plaćenog ubicu da likvidira njenog bivšeg muža Mauricija Gučija. Oni su se prethodno razveli, Mauricio ju je ostavio zbog znatno mlađe ljubavnice, a potom nameravao da joj učini nešto što tek nije mogla da podnese.

Lady Gaga, Lejdi Gaga Lejdi Gaga i Adam Drajver u filmu "House of Gucci" / Foto: Profimedia/VERONESI/BACKGRID/Backgrid UK

Patricija Ređijani bila je meta i zvezda tabloida i mnogo pre nego što se odlučila na ovaj zločin, a koji će se detalji iz njenog burnog i ekstravagatnog života naći u filmu, fanovi su željni da saznaju. A naročito da vide Lejdi Gagu sa papagajem na ramenu... Ove anegdote pokazuju da se životi Patricije Ređijani i običnih ljudi ne mogu više razlikovati jedni od drugih:

Glave zvedze tabloida

Iako su ʽ70-e važile za ekstravagantne, bračni partneri Guči iznova su uspevali da iznenade javnost i ispune novinske članke. Nakon venčanja par se bez javljanja zaputio u brvnaru u Sent Moricu, penthaus od 836 metara kvadratnih na Petoj aveniji, tačnije u Olimpijskom tornju na Menhetnu, a potom na drvenu jahtu dužine 64 metra. Pored ovih nekretnina, par je posedovao i vilu u Akapulku, zatim farmu u Konetikatu, te privatna ostrva na raznim lokacijama. Na registarskim tablicama automobila stajalo je Mauizia, kako je glasilo njihovo zajedničko ime, piše Vogue UK.

Ukoliko ste pomislili da nema kraja, varate se… Patricija je samo na orhideje trošila preko milion dinara mesečno, a često je priređivala tematske večeri na kojima su gosti, između ostalih, bili i Kenedijevi. Tada bi se salon pretvorio u narandžasto carstvo, jer je domaćici to bila omiljena boja.

Pola života u zatvoru

Nakon ubistva Mauricija i istrage koja je usledila, Patricija je osuđena na kaznu od 29 godina zatvora. Svoje vreme u zatvoru opisala je za magazin The Guardian kao vreme tokom kog je mnogo spavala, brinula se o biljkama i o Bambiju, svom afričkom tvoru. Patricija je preko advokata zatražila od odbrane da joj dozvoli da ljubimac bude sa njom, ali je Bambi iza rešetaka uginuo. Međutim, kada je izašla iz zatvora, pre odsluženja kazne, otišla je u čuvenu ulicu u Milanu Monte Napoleone, što ne bi bilo neobično da na glavi nije imala naočare sa zatamnjenim staklima, zlatni nakit i papagaja aru na ramenu.

Maurizio Gucci, Patrizia Reggiani Mauricio Guči i Patricija Ređijani / Foto: Profimedia/Del Puppo/Fotogramma / Zuma Press

Ovo nije bila jedina glamurozna epizoda dotične nakon izlaska iz zatvora, budući da se i danas često može videti na otmenim mestima, naravno sa svojim papagajem.

"Ne vidim dobro, nisam htela da pucam i promašim"

Po izlasku iz zatvora, Patricija Ređijani ponovo je postala meta tabloida. Jednom prilikom, TV ekipa ju je presrela ispred luksuzne juvelirnice gde je počela da radi. Jedan od reportera upitao ju je zašto je unajmila plaćenog ubicu umesto da sama ubije supruga, ona je kao iz topa rekla da joj je bio narušen vid, a nije želela da promaši.

Kako je izjavila, na čin ubistva se odlučila u naletu besa. Na savet proročice odlučila je da angažuje vlasnika jedne picerije, koji se nalazio u dugovima do guše i pristao je da to učini za iznos od 250.000 funti.

Odbila da ranije izađe iz zatvora, jer bi morala da se zaposli

Kada je reč o njenom iskustvu u zatvoru, Patricija je bila promenljivog raspoloženja, ali je uvek vešto izbegavala da upotrebi reč zatvorenica, već stanovnik rezidencije Vittore. Zanimljivo je da je odbila uslovni otpust, jer bi to zahtevalo da se zaposli. Kao obrazloženje sudu navela je to da nikada nije radila, te da neće ni da počne pod stare dane. No, to nije prvi put da je izgovorila nešto slično, budući da je još dok je bila u ljubavi sa Mauricijom, jednom prilikom poručila sledeće: „Pre ću plakati u Rols-Rojsu, nego se smejati na biciklu”.

Gucci, Gucci, Gucci

Nakon svega, Patricija i danas smatra da je ona jedina prava osoba za mesto kreativne direktorke modne kuće Gucci.

Oni koji je dobro poznaju smatraju da mediji nisu bili na dobrom tragu, te da pravi motiv za ovaj zločin nije bila ljubomora, već želja Mauricija da je izopšti iz brenda Gucci. Sama Patrija je za novine La Repubblica izjavila da i dalje oseća pripadnost ovoj modnoj kući, i da joj je tu mesto više nego bilo kome drugom. Iz tog razloga je i tokom tokom celog suđenja nosila isključivo odeću ovog brenda – od glave do pete!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA