≫ 

Rusi "prešli" Toma Kruza: Oni će prvi snimiti film u kosmosu, lepa Julija u oktobru leti u svemir

Ruska TV pokrenula je saradnju sa svemirskom organizacijom Roscosmos kako bi snimili film "Challenge" u sklopu koga bi glavna glumica bila poslana u ISS (Međunarodna svemirska stanica)

  • 3
Julia Peresild, Tom Kruz Foto: Tanjug/AP, Instagram/juliaperesild

U julu prošle godine objavljeno je da Tom Kruz i reditelj Dag Liman planiraju da snime prvi igrani film u svemiru i to u saradnji sa SpaceX Ilona Maska i NASA.

Izvori bliski portalu Variety koji je prvi objavio ovu vest tvrdili su da će budžet ovog filma iznositi barem 200 miliona dolara dok će Tom Kruz zaraditi, procenjuje se, između 30 i 60 miliona dolara.

On neće samo glumiti, već će biti i producent filma pa će dobiti i procenat od njegove zarade. Ali, kako je Tom Kruz tek završio snimanje sedmog dela iz franšize "Nemoguća misija" i uskoro treba da počne da snima 8. deo, tako se ne zna kada će početi snimanje njegovog filma u svemiru.

Tom Kruz Kruz na snimanju "Nemoguće misije" / Foto: Tanjug/AP

A nove vesti kažu da njegov film ipak neće biti prvi sniman u svemiru već će to da urade - Rusi.

Sky News nedavno je objavio kako je ruska televizijska stanica Pervij Kanal (Prvi kanal) pokrenula saradnju sa ruskom svemirskom organizacijom Roscosmos kako bi snimili film "Challenge" u sklopu koga bi glavna glumica bila poslana u ISS (Međunarodna svemirska stanica) i to već u oktobru ove godine.

Kako se radi o letu u svemir tako je raspisana audicija pri čemu se nije tražila nužno profesionalna glumica već osoba koja fizički i psihički može da podnese put u svemir i snimanje na svemirskoj lokaciji. Tražila se osoba između 25 i 40 godina, teška između 50 i 70 kilograma, s maksimalnim obimom grudi do 112 centimetara. Uz to, ta žena mora da istrči jedan kilometar za manje od 3,5 minuta, otpliva 800 metara slobodnim stilom za manje od 20 minuta i skaće s daske u bazen sa visine od tri metra pokazujući pri tome zavidnu tehniku.

U petak je objavljeno da među hiljadama kandidatkinja odabrano 20 glumica koje su ušle u uži izbor da bi na kraju uloga pripala Juliji Peresild, 36-godišnjoj glumici koja je imala glavnu ulogu u filmu "Bitka za Sevastopolj". Ona će glumiti ženu hirurga koja leti u svemir kako bi operisala astronauta koji je teško bolestan i ne može da čeka sletanje na Zemlju.

Za reditelja je odabran 37-godišnji Klim Šipenko i njih dvoje lete 5. oktobra u svemir kako bi započeli snimanje filma. I on je morao da prođe strogi proces odabira s tim da njih dvoje u junu započinju posebne treninge koji uključuju centrifugalne i vibrirajuće testove, padobranstvo i let u avionu u bestežinskom stanju.

ISS je najveća svemirska stanica koja kruži svemirom, a prvu verziju lansirao je u novembru 1998. godine Roscosmos. Od tada, u njenom nadograđivanju učestvovale su američka, japanska, kanadska i evropska svemirska organizacija. Osnovna namena stanice je razvijanje mogućnost za životom i radom u svemiru.

Video: Još jedna dipfejk animacija Toma Kruza koja koja ledi krv u žilama: Ne razlikuje se od realnosti!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🇷🇸 ❤️ 🇷🇺

    16. maj 2021 | 11:09

    Русија сила број један у свету

  • Mirjana

    16. maj 2021 | 11:37

    Kruz je sektas i to bas zesce. Trazi od tebe koja se poradja da ne izusti ni jedan bol tokom porodja, jer to lose utice na bebu. Najlakse je preko tudjih ledja. Prava Sotona,

  • Bhm

    16. maj 2021 | 16:58

    Toma ima ekskluzivni ugovor sa svemirom da on prvi snimi film tamo gore...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA