≫ 

Snima se "Opkoljeni", prvi igrani film o četnicima: Govor Nikole Kalabića u prvom planu

Završetak filma je planiran za početak 2022. godine.

  • 67
Film Film "Opkoljeni" Printskrin: Youtube/Pogledi

U toku je snimanje ostvarenja pod nazivom "Opkloljeni", prvi igrani film o četnicima  scenariste Miroslava Samardžića. Izašao je prvi tizer koji je privukao pažnju.

Naime, u snimku koji traje 4 minuta i 29 sekundi, prikazana je scena koja se dešava u Srbiji 1942. godine, za vreme Drugog svetskog rata. Četnički komandant Nikola Kalabić sastaje se vojnicima u šumi.

Kapetan Nikodije Marinković se obraća Kalabiću i saopštava mu da mu se stavlja na raspolaganje. Nikola potom govori prisutnim vojnicima.

- Braćo, situacija je sledeća. Sve naše čete, civilne odbore morate obavestiti o sledećem. Na teritoriju garde stižu jedinice banatski SS švaba. Ima ih mnogo. I nemaju milosti. Ubijaju i vojnike, i žene, i decu, i starce. Našim jedinicama morate preneti da se usitne do najsitnijeg odeljenja i trojki, i da se povuku u planine. SS-ovce moramo ubediti da na ovoj teritoriji nema četnika, i da prema tome nema potrebe da organizuju kaznene ekspedicije. Je li to jasno? - rekao je Nikola Kalabić vojnicima koji su mu odgovorili: "Jasno!".

Završetak filma "Opkoljeni", kako je najavljeno, planiran je za početak 2022. godine. Lik Nikole Kalabića glumi Borko Brajović.

Pogledajte tizer za film "Opkoljeni":

Pogledajte i šta su rekli članovi ekipe filma "Opkoljeni":

Video: Slovenci počeli da se lože na Kraljevinu Jugoslaviju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grunf

    2. jun 2021 | 13:03

    Pocelo da se rehabilituju zlocinci.Jos samo Hrvati da pocnu isto sa ustasama.NIKAD,necemo zaboraviti ko je bio na strani okupatora.Ne bi me iznenadilo da sad kazu,kako se nije borila Crvena armija protiv nacista,vec belogardejci.No passaran!

  • Zoki

    2. jun 2021 | 11:24

    SMRT FASIZMU!!! Saradnici okupatora i njihove sluge, kakav falsifikat istorije pravite drugovi?!

  • Nikola Republika Srpska

    2. jun 2021 | 11:21

    Hvala Bogu da su se sjetili snimiti film...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA