≫ 

Gidra nije bio samo majstor komedije: Ovako je izrecitovao pesmu "Žal za mladost" iz "Koštane"

Sjajnom glumcu je u ovom izvođenju iz 1987. godine pomogla Lepa Brena sa svojim "Slatkim grehom"

  • 2
Lepa Brena Dragomir Bojanić Gidra Lepa Brena, Dragomir Bojanić Gidra Printskrin: Youtube/Lepa Brena

Jedan od najomiljenijih i najpopularnijih glumaca bivše Jugoslavije svakako je bio Dragomir Bojanić Gidra (1933-1933). Pamtimo ga kao nezaboravnog Žiku Pavloviću u serijalu "Lude godine" redutelja Zorana Čalića, gde nas forama i fazonima oduševljavao zajedno u tandemu sa kolegom Markom Todorovićem, koji je igrao lik Milana Todorovića.

Gidra je pre toga imao zapažene uloge u ostvarenjima kao što su "Marš na Drinu", "Vruć vetar", "Valter brani Sarajevo"... Takođe, gradio je internacionalnu karijeru. Pre svega, igrao je u vesternima, a imao je umetničko ime Entoni Gidra.

Dragomir Bojanić Gidra je sarađivao i sa Lepom Brenom, i to u serijalu filmova "Hajde da se volimo", gde je igrao lik Dragiše.

Tokom njegovog gostovanja u šou programu televizije Novi Sad, on je prišao pevačici, a onda izrecitovao pesmu "Žal za mladost" iz dela "Koštana" pisca Bore Stankovića.

Nakon njegove bravure, pridružila mu se u izvođenju Lepa Brena zajedno sa svojim bendom "Stalki greh".

Koliko je Gidra bio svestan i talentovan, koji se rodio na današnji dan, 13. juna 1933. godine, i kako je izrecitovao pesmu "Žal za mladost", pogledajte na snimku ispod:

Video: Cvetković: Ljudi imaju potrebu da se plaše dok gledaju TV serije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sremcica

    14. jun 2021 | 10:40

    Ne zaboravni GIDRA BOJANIC nek ti je vecna slava

  • trebalo misliti onda

    14. jun 2021 | 02:19

    Dobar je mada meni taj zal za mladost nije jasan izglda mi kao Jadikovka tetreba zbog PROPUŠTENOG tj plakanje za razbijenim lončićem Najteže mi je bilo da čitam B Stankovića, pravo mučenje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA