≫ 

Najavljena beogradska premijera "Tome": Bjelogrlić i Joksimović otkrili kako se rodila ideja o filmu

Premijera će biti 15. septembra u beogradskom "Sava centru"

  • 3

Dugoočekivana beogradska filma "Toma" zakazana je za 15, septembar (sreda) u "Sava centru", sa početkom u 20:30, da bi narednog dana krenula i redovna bioskopska projekcija.

Tim povodom, u jednoj prestoničkoj kafani u Skadarliji najavljena je premijera "Toma", a predstavnicima medija obratili su se producent Željko Joksimović, reditelj Toma Zdravković, kao i glumačke zvezde Milan Marić (Toma Zdravković), Tamara Dragičević (Silvana Armenulić), Sanja Marković (Gordana Zdravković).

Na početku konferencije, Željko Joksimović i Dragan Bjelogrlić otkrili su kako se "rodila" ideja o nastanku filma "Toma".

- Inicijator celog projekta je Bane Obradović, koji je predstavnik porodice Zdravković i nosilac prava Tome Zdravkovića. Kada je moja koncentracija bila na najvećem mogućem stepenu, mi onda pričamo o filmu "Toma".  Naravno da nikog drugog nisam imao u glavi do Dragana Bjelogrlića, mog prijatelja, rođaka, saradnika već 20 godina. Ja sam kod njega otišao na večeru i odmah je pristao - rekao je Željko Joksimović.

- Ja sam imao priliku jednom, na snimanju "Boljeg života", da se rukujem sa Tomom Zdravkovićem. Naravno da sam obožavao njegove pesme i da ih uvek poručujem u kafani, ali nisam znao mnogo o njemu. Ali kako je meni Željko rekao da pravimo film o Tomi, ja sam odmah rekao "da". Neverovatno, niko nije rekao "a zašto?" To je za mene bio prvi znak da idemo dobrim putem. Ja se družim sa najrazličitijim slojevima našeg društva i niko nije rekao "a zašto baš o Tomi?". To je meni bio prvi znak da smo napravili pravu stvar - rekao je Dragan Bjelogrlić.

Milan Marić igra naslovnu ulogu, lik Tome Zdravkovića, pa je ispričao kako je dobio ulogu Tome.

- Pozove mene Bjela, ja u karantinu. Nepoznat broj. Mi se do tada nismo poznavali, nikada sarađivali. Predstavi, kaže o čemu se radi i rekao da bi voleo da proba kasting sa mnom. Rekoh, dobro. Prvo je stigao tekst, nismo mnogo pričali o tome. Pročitao sam te tri scene koje sam trebao da spremim. Ja sam, naravno, počeo da čitam (Tomine) intervjue, malo sam nešto zagrebao njegovo. Došao sam na kasting. Sa Tamarom sa odradio prvu scenu. Dosta mi je značilo, Tamaru znam dosta dugo. Završio se kasting, njih dvojica (Željko Joksimović i Dragan Bjelogrlić) su nestali. Otišao sam kuči. Posle par dana dobio sam informaciju da sam dobio ulogu - rekao je Milan Marić.

Tamara Dragićević, koja igra lik Silvane Armenulić, prisetila se takođe svog kastinga za film "Toma". Ona je, kako je navela, bila sama sebi konkurencija. Pošto je bila jedina glumica na kastingu koja bi igrala Silvanu Armenulić

- Srećom, Dragan me zna, zajedno smo radili, zna zašto me je pozvao i samo je hteo da proveri da on što misli da mogu da i zaista dalje mogu. Kada sam došla na prvi kasting, kada smo odradili prvu scenu, on (Dragan Bjelogrlić) mi je rekao: "Nemoj da se smeješ". I meni je to bilo dovoljno - rekla je glumica.

Kako je navedno, film je emotivan i navedeno da će publika uživati ako ga pogleda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jax

    10. septembar 2021 | 14:07

    Dajte im rukavice😆🤔

  • Ja

    10. septembar 2021 | 14:20

    Kako ovo pise ,,Toma"? Ni tamo, ni ovamo, ni latinica ni cirilica , niti pisanim niti stampanim slovima.

  • Ljiljana

    12. septembar 2021 | 08:29

    Prelep film! Opustila sam mozak! Dosta nam je pucanja!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA