≫ 

Minji je supruga umrla na rukama, u braku proveli 39 godina: "Bila je prelepa, Bože, kao manekenka"

Milan Minja Subota i novinarka Branka Jeremić bili su skoro 4 decenije zajedno

  • 6
Branka Jeremić Minja Subota

Foto: ATA Images

Čuveni kompozitor i televizijski voditelj Milan Minja Subota, uz koga su brojne generacije odrasle, preminuo je u 82. godini. Subota je iza sebe ostavio sina Miloša, a njegova supruga Branka Jeremić, novinarka i nekadašnja urednica Bazara preminula je decembra 2018. godine.

O njenoj gotovo iznenadnoj smrti, ali i životu prepunom ljubavi sa Brankom, Minja je govorio u emisiji TV lica emitovanoj 2019. godine na Radio-televiziji Srbije.

Branka je svom dragom suprugu preminula na rukama.

- Imala je probleme disajnih organa, ali je to opteretilo srce. Nije bila ni u bolnici, bila je kod kuće, lečila se da zaleči prehladu. Tog jutra je samo klonula, ja sam pritrčao i... - prisetio se Minja bolnog trenutka.

Kako je naveo, odmah se posle toga posvetio sinu, koji je bio u potpunom šoku.

- Ne dam da se zaboravi, trudim se svakog dana... Uvek razmišljam: "Šta bi rekla Branka?" i onda sam srećan - ispričao je on.

"Bila je prelepa, Bože, k'o manekenka"

 

Minja i Branka bili su u braku 39 godina. A na samom početku, novinarka nije, kako je ranije ispričala, ni htela da čuje za njega.

- Ona je smatrala da sam ja sa estrade. Branku sam prvi put videla kad je izlazila iz Politike. Prelepa, sa kosom plavom, Bože, k'o manekenka je išla. Pitam: "Ko je ovo?", kažu: "Ona je novinar". Odrastao sam tako da nisam mogao da joj priđem tek tako na ulici. I onda sam je video sa Radmilom Mikić, prijateljicom, ona nas je upoznala. Trebalo je dosta tu priče i upoznavanja na pravi način dok je krenula ljubav... - sa setom u glasu ispričao je Minja.

Decenijama su ih, kaže, gledali kao jedno.

- Mnogi su, kada je preminula, patili zbog toga. Bili smo kao jedno, tako su nas ljudi videli. Ona je živela samo za njega i za mene. Svoju novinarsku karijeru sa lakoćom je radila. Bila je izvanredan novinar, izvanredan urednik - ispričao je Minja o svojoj Branki.

Venčali su se 8. novembra, baš na Minjin rođendan. 

- Bilo je prelepo, plemenito lepo - ispričao je Subota.

Video: Opraštamo se od velikana dečjeg stvaralaštva: Preminuo Minja Subota

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Suzana

    17. septembar 2021 | 14:32

    Poštovanom Minji neka je večna slava!!! Hvala što je nama svima ,našoj deci i unučićima, ulepšavao detinjstvo. I hvala mu što nam je svojim življenjem dokazao da je njegova ljubav prema deci i ljudima bila iskrena emocija. Hvaaaala mu večno

  • Marina

    17. septembar 2021 | 12:56

    Pocivaj u miru, veliki Minja Subota.

  • Helen

    17. septembar 2021 | 12:19

    R. I. P. Dragi Minja, nikada te necemo zaboraviti, bio si i ostajes velikicina za generacije i generacije svih malisana kao i nas odraslih koji cemo se secati tvojih divnih nastupa i peasama koje ce se pevati vecno na svim mestima sirom ex. Jugoslavije, kao i danas,,,, Neka ti je veciti pomen i vecna slava,,,,, 🙏 🌹 😢

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA