≫ 

Radoš Bajić objavio datum premijere filma "Heroji Halijarda"

- Mi radimo film Heroji Halijarda i tv seriju Vazdušni most, to je preko 120 glumaca,od čega imamo oko 40 američkih i engleskih glumaca - rekao je reditelj

  • 19
Radoš Bajic i Dejan Kovačević Foto: RINA

U toku je snimanje filma Radoša Bajića o "Misiji Halijard", najvećoj operaciji spasavanja života savezničkih pilota u Drugom svetskom ratu. Reditelj i scenarista filma Radoš Bajić prisustvovao je obeležavanju 77. godišnjice spasilačke misije u Pranjanima i tom prilikom najavio premijeru filma, koji se snima već dve godine.

,,Projekat smo spremali tri godine, snimamo ga dve, a na proleće 2023. imaćemo svečanu premijeru, ja se nadam ovde, a onda dalje. Danas je veliki dan, pogotovu posle amnezije koja je vladala u srpskom društvu 70 godina, gde je bilo zabranjeno pominjati ovaj čin herojstva i plemenitosti srpskog naroda", rekao je Bajić za RINU.

Pored igranog filma Heroji Halijarda, u pripremi je i tv serija Vazdušni most sa istom temom, a kako ističe Bajić, reč je o projektu na kome će biti angažovani i strani glumci.

,,Mi radimo film Heroji Halijarda i tv seriju Vazdušni most, to je preko 120 glumaca,od čega imamo oko 40 američkih i engleskih glumaca. To je svakako jedan veliki projekat" - kazao je Bajić i dodao da ovaj projekat pripada srpskoj kulturi, srpskoj istoriji i svemu onome čime srpski narod treba da se ponosi.

Video: Radoš Bajić snima novi film o četnicima: Veoma smo temeljno pripremali snimanje akcije Hilijard

(RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slavko

    19. januar 2023 | 12:30

    Bice ovo film prve klase! Jedva cekam

  • Njoca

    2. april 2022 | 13:39

    Vrlo rado cu gledati film do sada sve sto sam od Radosa ispratila bilo je vise nego dobro

  • Andrix

    22. mart 2022 | 13:39

    Ovo se ceka!!!! Drzim pesnice za uspesno snimanje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA