≫ 

"Nikad nisam bila ljubavnica. Po svojoj prirodi jednostavno nisam rođena za to"

Mira Banjac napunila je danas 92 godine. Podsetimo se dela iz jednog njenog intervjua koji je dala 1984. godine

  • 2
Mira Banjac Mira Banjac / Foto: ATA Images

Proslavljena glumica Mira Banjac danas, 4. novembra, napunila je 92 godine. Legenda naše kinematografije i dan danas je aktivna, glumi u serijama "Feliks" i "Advokado", a svojim umeće oduševljava publiku.

Mira Banjac je dala brojne intervjue, a mi ćemo se podsetiti jednog iz 1984. godine, gde je pričala o raznoraznim stvarima.

Na pitanje da li je feministkinja, Mira je rekla sledeće:

- Nisam feministkinja i mislim da je feminizam nešto što je već preživljeno kao teorija, da je žena već jedan deo toga osvojila i da je feminizam ostao samo jedna faza. Feminizam je značio samo onda kada je žena istinski imala potrebu da počinje nešto sa svojom prirodom a da je to danas potpuno pase ,danas kada su te mogućnosti tako široko otvorene - rekla je Mira Banjac za "Halo u poverenju", a prenosi Yugopapir.

Na pitanje zašto je nismo videli u ljubavnim scenama, Mira je dala sledeći odgovor:

- To je zbog toga što ja nikad nisam bila ljubavnica. Po svojoj prirodi jednostavno nisam rođena za to. Svi su uvek za takve uloge tražili lepe žene, lepe po svom spoljnom izgledu. Ja sam uvek spadala u ružne žene. Za sve svoje ljubavi ja sam morala da se izborim, da se naradim. Mene su moji muškarci voleli onda kada su me upoznali. Nikad na prvi pogled i nikad nisu padali u nesvest.

Velika je sreća da se podudari lepa žena i lepa glumica, ali, danas uopšte dolazi jedno drugo vreme... I na sreću ja se polako smirujem u toj kategoriji. Mene to više ne uznemirava, ne tražim više svoje mesto u tome jer ja prosto više nisam ljubavnica. Ja sam sada jedna zrela žena koja ima neke druge svoje životne probleme i prohteve. To je daleko iza mene i ja sam svoj ceh platila onako kako sam mogla - rekla je Mira i dodala da je zadovoljna.

- Veoma! Ja sam žena koja voli svoje kasne godine i verovatno sam jedna među retkima koja se nikad ne bi vratila u svoju mladost. Moja mladost je bila jedna velika zabuna, jedna velika muka, veliko neznanje i patnja... Sve što sam dobila dobila sam sa zrelošću i ja sam zahvalna svojoj zrelosti - navela je tada glumica.

Video: Mira Banjac o nastanku filma Majstori, majstori: Nema više onakvih glumačkih majstora

(Telegraf.rs/izvor: Miki Perković/Halo u poverenju, maj 1984. godine/Yugopapir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanjamr

    4. novembar 2021 | 20:23

    Živa i zdrava bila, još dugo nam ostala, legendo!

  • Goran Bojanović

    5. novembar 2021 | 11:02

    Napokon neko da da normalanu ljudsku izjavu. Bez sujete, samosvesna i normalna osoba. Želim Vam Miro dobro zdravlje i sreću u životu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA