≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zanimljivosti o Meg Rajan: Odbila je velike uloge, njeno ime se nalazi u pesmi poznatog benda iz Srbije

Vreme čitanja: oko 2 min.

Poznata glumica napunila je 60 godina

  • 4
Meg Ryan Rajan Academy Museum of Motion Pictures Gala Foto: Tanjug/AP/Dan Steinberg/Invision

Poznata glumica Meg Rajan je 19. novembra napunila je 60. godina . Holivudska zvezda, koja pleni mladačkim izgledom, je karijeru započela početkom osamdesetih godina prošlog veka. Njeno pravo ime je Margaret Meri Emili En Hajra, a sebi je dala umetničko ime Meg Rajan.

Prvu zapaženu ulogu ostvarila je u filmu "Top Gan" sa Tomom Kruzom u glavnoj ulozi, a nakon toga karijera joj je išla uzlaznom putanjom. Na snimanju filma "Unutrašnji svemir" reditelja Stivena Spilberga 1987. godine upoznaje kolegu Denisa Kvejda, za kojeg se posle udala, a s njim je bila u braku 10 godina.

Meg Rajan smo gledali u mnogim filmskim klasicima kao što su "Besani u Sijetlu", "Kad je Hari sreo Sali", "Francuski poljubac"...

Povodom rođendana poznate glumice, evo i nekih zanimljivosti o njoj.

1. Njena prva filmska audicija bila je za ulogu u filmu "Beskrajna ljubav" iz 1981. Na kraju ga je ulogu dobila Bruk Šilds.

2.  Postoji asteroid nazvan po njoj. Zove se 8353 Megrajan.

3. Romantična komedija iz 1989. godine "Kad je Hari sreo Seli" jedan je od filmova Meg Rajan koji su najviše hvaljeni od strane kritike. Za svoju ulogu u ovom ostvarenju je dobila nominaciju za "Zlatni Globus".

4.  Verovalo se da su Tom Henks i Meg odličan par na ekranu. Igrali su jedno naspram drugog u tri romantične komedije - "Džo protiv vulkana", "Besani u Sijetlu" i "Imate poštu".

5.  Odbila je nekoliko uloga u romantičnim filmovima koji su na kraju postali hitovi na blagajnama. Među  njima su su uloga Demi Mur u "Duhu", kao i uloga Džulije Roberts u "Zgodnoj ženi".

6.  Meg Rajan je takođe odbila ulogu u filmu "Umreti za" 1995. Tu ulogu je kasnije igrala Nikol Kidman. Film je postao veliki uspeh.

7. Meg je bila inspiracija za čuvenu pesmu Savage Garden, "All Around Me". Danijel Džons, kompozitor benda je tada bio veoma zaljubljen u nju.

8. Pohađala je 3 nedelje bokserskih časova pripremajući se za ulogu u filmu iz 2004. godine "Protiv užadi".

9. Meg je radila brojne nacionalne reklame za "Barbiku" i nekoliko drugih proizvoda dok je bila u tinejdžerskim godinama.

10. Njeno ime našlo se u pesmi benda Eva Braun - "Meg Ryan Blues".

Video: Džoni Dep: Obožavam vašu zemlju. Rad ovde je savršena suprotnost Holivuda

(Telegraf.rs/izvor: 10-facts-about.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • boba

    20. novembar 2021 | 01:38

    Meg Rajan u Top Gan-u, sa Kruzom???!!!

  • Srbin

    20. novembar 2021 | 10:02

    Nekad bila mladolika i lepa žena, sad Bože me sačuvaj na šta liči sa svim zahvatima na licu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA