≫ 

Enis Bešlagić otkrio zašto radi u Hrvatskoj, a ne u BiH: "Izdajica je onaj ko krade svoju domovinu"

- Tamo gde me poštuju sa svim onim što ja jesam, onda dajem i ja ljubav i svoju zahvalnost - napisao je glumac

  • 12
Enis Bešlagić

Foto: beslagicenis_jedini_pravi

Poznati glumac iz Bosne i Hercegovine Enis Bešlagić reagovao je na Instagramu nakon što je upitan zašto ne radi u svojoj zemlji rođenja, već u Hrvatskoj.

- Radim u Hrvatskoj jer me u Bosni ne zovu baš, kao i mnogi gastarbajteri po svetu što rade. Zato svaki dinar pošteno zaradim i ne kradem kao neki veliki domoljubi. Domovina je jedna, a to ne znači ako snimaš van nje da ne pripadaš istoj. Po tome bi sportisti trebalo da igraju samo za BiH klubove. Ali mene baš i nešto ne zovu u reprezentaciju BiH kad se dele uloge, a i ne treba - napisao je Enis i nastavio:

- Tamo gde me poštuju sa svim onim što ja jesam, onda dajem i ja ljubav i svoju zahvalnost. Puno šire gledam na to i nikada nisam želeo biti niti kantonalni niti federalni glumac. Onaj koji krade svoju domovinu je izdajica, a ne onaj koji poštenim radom pokazuje ljubav - naveo je glumac.

Bešlagić ističe da nije "izdajice domovine".

- Ako čovek nema posla u svojoj državi i radi negde drugde, jel to izdaja domovina? Nije ograničenje rada izdaja, ako trgovci svoje proizvode plasiraju na razna tržišta, to ne znači da je super da samo prodaju u BiH. Ako glumci glume u regiji to je dobro i to je na ponos. Jer i kad Džeko igra za Inter, a ne za Želju, ne znači da nije patriota, verujem ja prijatelju u tvoju dobronamernost, ali ovo inače pišem da znaš da ovde mnogi ne mogu naći posao zbog lopovluka i korupcije pa odlaze napolje da rade. Jer se ne gleda kvalitet nego politička podobnost i rodbinske veze. A nadam se da sam o tome ja dao i svoj jasan stav i platio dobru cenu pa me zato u BiH i izbegavaju. Ali ja tu živim i to je moja BiH, koliko i nečija druga. Ni više, a ni manje. Živ mi bio - napisao je glumac, a prenosi 24sata.hr.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA