Poletimo zajedno

UNIQA – zvanično osiguranje filma "Leto kada sam naučila da letim"

  • 0
Film "Leto kada sam naučila da letim" Foto: UNIQA

Za sreću i uspeh nisu potrebni samo trud i znanje, već i nešto više, nešto što će nam dati krila i podstaći nas da se odvojimo od tla i poletimo. U neka nova iskustva, predele i mogućnosti. Sigurno. Ali, to nije sve. Potrebna je i mala doza podrške u vidu povoljnih uslova, taj idealan vetar u leđa koji će nas uputiti u pravom smeru. Nešto poput UNIQA osiguranja koja je našoj kinematografiji dala jedna takva krila koja su nas vratila u predele detinjstva, među pomešane mirise mora i borova, u sigurnu morsku luku, uživajući uz film "Leto kada sam naučila da letim".

Da li ste nekad razmišljali o problemima sa kojima se susreću filmski stvaraoci? Usled velikog broja ljudi koji učestvuju u jednom filmskom projektu, teškoće i rizici su sastavni deo tog posla. Zato je uloga sigurnog partnera u sedmoj umetnosti od suštinskog značaja za njen plodan i kontinuiran razvoj.

U želji da, uprkos brojnim izazovima, pomogne realizaciju regionalnog filmskog projekta, UNIQA je podržala snimanje aktuelnog bioskopskog hita "Leto kada sam naučila da letim". Ova renomirana osiguravajuća kuća je zvanično podržala filmski projekat koji je rađen u koprodukciji Srbije, Hrvatske, Bugarske i Slovačke. Obezbedivši putno osiguranje sa COVID pokrićem celoj filmskoj ekipi, njihovu zdravstvenu zaštitu i negu u slučaju iznenadne bolesti ili nezgode tokom dvomesečnog snimanja na Hvaru, UNIQA je još jednom potvrdila da kultura predstavlja jedan od prioritetnih strateških pravaca odgovornog poslovanja ove kompanije.

I pored mnogih ograničenja i rizika, dodatno istaknutim usled epidemiološke situacije, UNIQA je, pored brige o ljudima, osigurala i svu tehničku opremu na ovom projektu, čime je filmskoj ekipi obezbedila kvalitetan i pouzdan rad. Uz zagarantovanu sigurnost i dobre nadzorne uslove, kompletna filmska ekipa mogla se u potpunosti fokusirati na film, pa je krajnji rezultat zadovoljio i najstrože estetske kriterijume.

"Leto kada sam naučila da letim" je priča o porodici, prijateljstvu, sazrevanju i odrastanju. Uz mnoštvo duhovitih momenata, film prikazuje svet tinejdžerke Sofije koja, umesto željenog kampovanja sa društvom i simpatijom, nevoljno odlazi da provede leto na Hvaru i to, ni manje ni više, sa svojom bakom. Daleko od interneta i svog mikrosveta, junakinja filma je okružena porodicom koju tek tada upoznaje, stiče nove prijatelje i otkriva jedan potpuno novi svet. Kroz mešavinu humora, živopisnih likova i autentičnog prikaza međuljudskih odnosa, ovaj film na inspirativan i prikladan način osvetljava osnovne vrednosti ljudskog života: slobodu, porodicu, sreću… Time ovaj lokalno-evropski projekat temom, motivima i porukom deli iste vrednosti sa UNIQA timom – stvaranje srećne zajednice za bolji život.

Film u produkciji Sense production, koji je snimljen prema istoimenom višestruko nagrađivanom romanu Jasminke Petrović, u režiji Raše Andrića, uz učešće Olge Odalović, Žarka Lauševića, Frana Lasića, Klare Hrvanović i mnogih drugih, za manje od mesec dana je pogledalo više od 100.000 gledalaca širom Srbije.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA