≫ 

Stiven Spilberg objašnjava kako ga je razvod njegovih roditelja inspirisao da napravi film "E.T. vanzemaljac"

- Razvod stvara veliku odgovornost, posebno ako imate braću i sestre - rekao je režiser

  • 0
40 godišnjica filma ET Vanzemaljac Foto: Tanjug/AP/Chris Pizzello

Režiser Stiven Spilberg je objasnio kako je razvod njegovih roditelja inspirisao da napravi njegov film "E.T. vanzemaljac."

Film slavi 40. godišnjicu nakon što je objavljen 1982. Roditelji proslavljenog reditelja su se rastali 1966. godine, kada je još bio srednjoškolac.

Tokom nastupa na Tarner Classic Movies Film Festivalu prošle nedelje (21. aprila), Spilberg je otkrio kako je nastao film. Rekao je publici kako ga je razmišljanje o razvodu roditelja nateralo da ponovo razmisli o poslednjoj sceni svog filma "Bliski susreti treće vrste" iz 1977.

- Šta ako se to malo stvorenje nikada nije vratilo na brod? ta ako svoju priču o razvodu pretvorim u priču o deci, porodici, pokušavajući da ispunim veliku potrebu i stvaram takvu odgovornost? -  rekao je Spilberg. prenosi The Independent, i dodaje:

- Razvod stvara veliku odgovornost, posebno ako imate braću i sestre; svi brinemo jedni o drugima. Šta ako Eliot, ili dete – još mu nisam smislio ime – treba da, po prvi put u životu, postane odgovoran za životnu formu koja će popuniti prazninu u njegovom srcu? - rekao je reditelj.

Dodao je da je u to vreme takođe radio na "stvarnom doslovnom scenariju" o razlazu njegovih roditelja.

- Radio sam na idejama o tome i šta je to uradilo mojim sestrama i meni - objasnio je reditelj, piše NME.

Prošlog meseca, Spilberg je kritikovan na mreži jer je glumačku ekipu serije "Squid Game" nazvao "nepoznatim ljudima".

- "Squid Game" dolazi i menja matematiku u potpunosti za sve nas. Davno su domaće zvezde dovodile publiku u filmove. Danas je zanimljivo, nepoznati ljudi mogu da glume u čitavim mini serijama i mogu da budu u filmovima - rekao je on tokom govora na dodeli PGA nagrada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA