≫ 

Morganu Frimenu trajno zabranjen ulazak u Rusiju, i to zbog snimka koji je nastao pre 5 godina

Na listi se nalaze još prvi čovek Fejsbuka Mark Zakerberg, bivša prva dama Amerike Hilari Klinton, predsednik Bajden, potpredsednica Kamala Haris...

  • 7
Morgan Frimen Morgan Frimen filmu "Svemogući Brus" / Printskrin: YouTube/Pennywise The Clown

Glumac Morgan Frimen je među 963 Amerikanca kojima je "trajno zabranjen"“ ulazak u Rusiju, piše britanski "Metro".

Holivudski superstar pridružio listi poznatih ličnosti kojima je zabranjeno da kroče u zemlju, uključujući prvog čoveka Fejsbuka Marka Zakerberga i bivšu prvu damu Amerike Hilari Klinton.

Taj potez dolazi kao odgovor na američke sankcije uvedene Rusiji zbog njene invazije na Ukrajinu.

Frimen je navodno dodat na listu nakon što se pojavio u video snimku 2017. koji je optužio rusku vladu da se meša u američku demokratiju.

Glumac je tada sve ovo ispričao u promotivnom snimku za organizaciju pod nazivom "Komitet za istragu Rusije", navodi CNN.

Snimak je režirao reditelj Rob Rajner, najpoznatiji po filmovima uključujući "The Princess Bride" i "When Harry Met Sally", a navedeni režiser takođe dodat na listu Kremlja.

- Naglašavamo da će neprijateljske akcije koje preduzima Vašington, koje su bumerang protiv samih Sjedinjenih Država, i dalje dobijati odgovarajuću odbojnost. Ruske kontrasankcije su iznuđene i imaju za cilj da primoraju vladajući američki režim... da promeni svoje ponašanje, uvažavajući nove geopolitičke realnosti - rekli su zvaničnici Kremlja.

Rusija je ranije zabranila ulazak u zemlju predsedniku SAD Džou Bajdenu i potpredsednici Kamali Haris.

Državni sekretar Entoni Blinken, šef CIA Vilijam Berns, ministar odbrane Lojd Ostin i savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven su takođe na listi.

Video: Ruski ambasador u Poljskoj pogođen bojom u glavu: Sprečeno polaganje venca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA