≫ 

Da li se sećate crtanog filma "Jet set", srpske verzije "South Parka"?

Prošlo je 15 godina od ovog ostvarenja Nenada Mitića

  • 2
Crtani film "Jet set" Printskrin: Youtube/bosnianstyling

Da li se sećate animiranog filma "Jet set", o kojem je godinama pričala cela Srbija. Od ovog ostvarenja autora Nenada Mitića prošlo je 15 godina.

Premijeru je imao 17. marta 2007. godine u Domu omladine Beograda tokom vikenda treš filmova. Inspirisan je američkom animiranom serijom "South Park", a u pitanju je direktna parodija na Grand produkciju. Glavni junaci u ovom ostvarenju su Boban Zdravković i Sejo Kalač.

Opis prvog dela filma "Jet set"

Kao što je poznato, vanzemaljci dolaze na Zemlju da uklone smetnje koje svojom muzikom izazivaju pevači turbo-folk muzike na godišnjem saboru u selu Stepojevac na Ibarskoj magistrali.

Glavni junak Boban Zdravković je igrom slučaja zakasnio na sabor i izbegao je pokolj. Pošto je obećao svom prijatelju Šabanu Šauliću da će osvetiti njegovu smrt i smrti drugih učesnika sabora, Boban kreće u borbu za spas Grand produkcije. Boban dolazi kući i na TV-u vidi policijski uviđaj incidenta sa vanzemaljcima. Tada ga telefonom pozove drug Toma (Tomislav Čolović) kome Boban govori da se zakleo na osvetu, a Toma ga savetuje da pronađe proroka (Saša Matić), ali njihov razgovor je prekinut jer su Tomu ubili svemirci. Tada oni dolaze u Bobanovu kuću, ali on beži kroz klozetsku šolju.

Boban stiže do proroka i on mu govori da mora da nađe Seja Kalača. Kada Boban pronađe Seja Kalača i Crnog, oni stižu u kafanu i tu prespavaju. Sutradan šef kafane govori Bobanu da je okupio celo selo da pomogne u borbi protiv vanzemaljaca i svi kreću u napad. Dok seljani napadaju, Boban, Kalač i Crni ulaze u brod vanzemaljaca i kradu teleport. Pomoću teleporta se vraćaju kroz vreme, dolaze na sabor i Sejovim glasom teraju vanzemaljce, ali pošto Boban biva prebijen ne vraća se u svoje vreme, navodi se u opisu crtanog filma "Jet set" na Wikipediji.

Kako je nastao crtani film "Jet set"

Inače, "Jet set" je diplomski rad Nenada Mitića na temu računarske animacije na beogradskoj Višoj elektrotehničkoj školi. Pravio je film godinu dana, a pomagao mu je prijatelj Marko Gizdavić, tada student glume, koji je pozajmio glas glavnim junacima filma i učestvovao u pravljenju scenarija.

Reakcije Bobana Zdravkovića i Seja Kalača na crtani film "Jet set"

Boban Zdravković je svojevremeno i objasnio šta misli o filmu "Jet Set".

- Najinteresantnije je, kada se radi o tom filmu, to što ja nisam znao (da sam u tom filmu). Pročitao sam u jednom našem listu dok sam bio kaficu u gradu. Tamo je pisalo da me ima u filmu, jedan mali deo. Ja pročitam kada je (film) u bioskopu. Gledao sam film u bioskopu, u Domu omladine ovde. Sva sreća što sam sedeo u zadnjem redu. Mislio sam da ću (u filmu) biti minut, dva, tri i onda sam ukapirao, dok je trajao film, da sam ja glavni lik i moram vam reći da sam na kraju izašao poslednji iz bioskopa - rekao je Boban Zdravković svojevremeno u emsiji "Amidži šou".

Na pitanje kako se osećao kada je odgledao film, rekao je sledeće:

- Nisam mogao da poveruje usred filma da sam ja glavni junak. Ja sam taj film shvatio kao crtani film i tako treba shvatiti. Bilo je tu malo previše nečega, ali to treba shvatiti kao šalu i to je to - rekao je Boban Zdravković.

Svoje mišljenje o filmu "Jet set" je svojevremeno izrazio i Sejo Kalač.

- Meni je Rale (prijatelj) rekao: "Postao si jako popularan, počeo si da glumiš." Ja rekoh: "Kako? Nisam bio u Beogradu u to vreme..." Kaže mi on: "Postao si zvezda najveća." Rekoh: "Super. " On kaže: "Kako super? Napravili te kao govedo." Uopšte se ne ljutim na to. To je bio rad nekog dečka (Nenada Mitića). Bili smo zajedno u Novom Sadu, družili se... Da nisam ja, bio bi neko drugi - rekao je Sejo kroz smeh u emisiji "Amidži šou".

Inače, zanimljiv susret desio se u emisiji "Prslook Again" između kreatora filma "Jet Set" Nenada Mitića i Seja Kalača.

- Đe me nađe. Ma ok je... Je l' sam baš bio takav? - pitao je Sejo Nenada nakon srdačnog pozdrava njih dvojice.

Kalač je tokom emisije u više navrata pohvalio Mitića.

Nenad Mitić je objasnio i zašto je odlučeno da Sejo Kalač ne priča, već da muče u celom filmu.

- On je trebalo da priča u filmu, to je bilo u prvom scenariju. međutim, niko nije mogao da da kao dobar glas da to bude ok i onda je moralo da se promeni neššto, tako da je na kraju ispalo ovako - rekao Nenad Mitić u emisiji "Prslook Again", u kojem je gostovao zajedno sa Bobanom Zdravkovićem i Sejom Kalačom.

Njih dvojica su pohvalili reditelja za film. Boban Zdravković ga je i nazvao Mitića da mu prenese utiske nakon odgledanog crtanog filma "Jet Set". Pevač je imao samo reči hvale za Nenada.

Podsetimo se te emisije:

Kasnije je film "Jet set" dobio nastavak u vidu serije, u kojem su pored Bobana Zdravkovića i Seje Kalača glavne likovi igrali pevačica Minela Stojaković i fudbaler Saša Đani Čurčić, koji je igrao lik terminatora Med Foka.

Koju scenu iz filma ili serije "Jet set" najviše pamtite, odnosno, koja vam je najbolja?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA