≫ 

Premijeru "Trougla tuge" masovno napuštali: Šta se krije iza "najodvratnijeg filma 2022."?

Neslavna scena petnaestominutnog povraćanja izazvala je napuštanje sale na majskoj premijeri na Festivalu u Kanu

  • 0
Triangle of Sadness Printskrin: imdb.com

Mračna komedija švedskog reditelja Rubena Ostlunda "Trougao tuge" o modnom paru koji su pozvani na luksuzno krstarenje za "ultra-bogate" zaista ostavlja jak utisak na filmofile, ali možda ne onakav kakav se očekuje od filma za "koji kažete da je sjajan" prenosi Yahoo.

Naime, u kombinaciji sa jakom olujom, pokvarenim morskim plodovima, scenama povraćanja i pijanog kapetana koji čita "Komunistički manifest" preko zvučnika, dovodi do svojevrsne gradacije i razloga zašto bi ovaj film mogao da ponese titulu "najodvratnijeg filma u 2022. godini".

Neslavna scena petnaestominutnog povraćanja izazvala je napuštanje sale na majskoj premijeri na Festivalu u Kanu, ali takođe i osmominutne ovacije koje su ovom filmu obezbedile da reditelj ode sa Zlatnom palmom u rukama.

Ova sekvenca takođe govori o tome zašto mnogi kritičari i gledaoci veličaju film kao groznu borbu protiv svetske elite, ili jedan odsto, ili kako god da ih nazovete - na isti način kao i "Parazit" režisera Bong Džun Hoa, osvajač Oskara 2019.

- Nisam obožavatelj 'jedi bogate' načina promocije filma. Mislim da nema razloga da se jedu bogati - kaže Ostlund o antikapitalističkom sloganu ili sloganu o nejednakosti prihoda koji je postao popularan na progresivnim skupovima poslednjih godina.

Triangle of Sadness Foto: Tanjug/AP

- To je sistem koji treba kritikovati - dodaje.

Ostlund kaže da ne prikazuje bogate ljude kao "zle i egoistične", ukazujući na jedan stariji par koji izgleda slađi od ukradenog meda, samo da bi otkrili da su svoje bogatstvo zaradili proizvodnjom oružja.

- Volim kontradiktornost načina na koji mi konvencionalno prikazujemo ljude kako rade zle stvari. Ali ovaj veoma simpatičan par, sav svoj novac su zaradili na prodaji mina i granata. Sviđa mi se kontradiktornost u tome, jer onda to morate početi da posmatrate iz konteksta njihovog ponašanja, sa sistematskog društvenog nivoa njihovog ponašanja - objašnjava reditelj.

Za Ostlunda, njegov film je mnogo više o "lepoti i seksualnosti kao valuti". Zbog toga je, supermodel i uticajna osoba, pozvana na krstarenje - besplatno - na prvom mestu.

"Vaš izgled je platio karte", kaže mladom paru jedan od njihovih drugova na večeri, koji se obogatio na đubrivu.

Pogledajte trejler filma:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA