Nikola Burovac najavljuje: "Uskoro počinjemo snimanje filma o srpskom heroju Blagoju Jovoviću"

- Ponosan sam ispred naše producentske kuće što smo završili scenario filma o našem heroju Blagoju Jovoviću - rekao nam je Nikola

  • 0
Nikola Burovac Nebojša Babić

Srpski filmski producent Nikola Burovacsuvlasnik istaknute televizijske i filmske produkcije "Innovative", zajedno sa Danijelom Đurićem, najavljuje snimanje filma o Blagoju Jovoviću, atentatoru na Anta Pavelića.

U razgovoru za "Telegraf", on je otkrio detalje ovog, kako sam priznaje, velikog projekta.

- Ponosan sam ispred naše producentske kuće što smo završili scenario filma o našem heroju Blagoju Jovoviću. Ovo je velika odgovornost i velika sreća, da se pozabavimo likom i delom čoveka kakav je bio on. Bavimo se temom atentata na Anta Pavelića, a film će nositi naslov: "Buenos Aires 1957." - počeo je on i otkrio kako su došli na ideju da snime film.

- Na ideju našeg glumca, saradnika i koproducenta na ovom projektu, Dušana Momčilovića, ušli smo u ovaj projekat. Naš istaknuti dramaturg i scenarista Aleksandar Radulović napisao je scenario. Ovo je film koji je od nacionalnog značaja. Svi oni ponosni Srbi, koji poštuju i vole delo Blagoja Jovovića, će biti ponosni kad budu gledali ekranizaciju ovog dela. Plan je da se sledeće godine u toku leta snima veći deo filma u Argentini - rekao je Burovac.

Ipak, kada je u pitanju glumačka postava, Nikola još uvek ne želi da otkriva previše.

- Samo ću reći: imaćemo sigurno jednog od najboljih reditelja današnjice. Što se tiče glumaca, ne bih da otkrivam to. To će se znati kad bude zvanična pres konferencija. Svi renomirani glumci srpske kinematografije će biti akteri ovog filma - završava on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA