≫ 

Iza ključne scene u "Kući zmaja" stoji Met Smit: Ema D'Arsi otkrila detalje

Šta mislite o finalu "Kuće zmaja"? Javite nam u komentarima

  • 1
kuća zmaja  Emma D'Arcy, Matt Smith, House of the Dragon, Kuća zmaja Foto: LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia

Prva sezona "Kuće zmaja" ("House of the Dragon") privedena je kraju ove nedelje, ali danima se već priča o njoj - od gledanosti koja je na našem kontinentu pretekla "Igru prestola", do grešaka i do upečatljivih scena koje skoro nećemo izbaciti iz glave.

kuća zmaja Emma D'Arcy, House of the Dragon, Kuća zmaja Kuća zmaja / Foto: LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia

Deseta epizoda, baš kao i sve prethodne, otvorila je brojne teme, prikazala sjajnu glumu, zmajeve i scenario o kome mnogo šta treba reći, dobro i loše. Ali dok se mnogo toga odigralo, smrt Luserisa Luka Velariona neibežno je obeležila finale i pokrenula radnju u smeru koji, po svemu sudeći, ni sami likovi nisu planirali.

Tokom potpuno nepravedne bitke na zmajevima Lukov mladi zmaj Araks je opržio Vegara, najvećeg primerka svoje vrste na svetu. Ignorišući Ejmondove zapovesti, Vegar je rastrgnuo Araksa i Luka u svojim čeljustima. Brutalno ubistvo je čak i za Ejmonda mnogo, koji sada postaje svestan da je rat koji je možda mogao da bude izbegnut - započeo on sam.

Potvrdila je to i glumica Ema D'Arsi, rekavši da će Lukova smrt odrediti Renirin put.

- Mislim da je užasno što, sve dok Luk, njen sin, ne umre, Renira ne shvata da o patnji ništa ne zna. Gubitak će promeniti njen pogled na svet zauvek - rekla je ona.

I pokrenuće radnju, poručuju tvorci serije, jer trenutak kada Renira sazna za Lukovu smrt poslednji je u celoj sezoni. Ta "bez i jedne reči" scena zapravo je bila dogovor između šouranera Rajana Kondela, režisera Grega Jajtanesa, Meta Smita i Eme.

Kuća zmaja, House of the dragon Printskrin: YT/HBO Max

Zapravo, Ema je otkrila da je Met osmislio dramski momenat u kojem Dejmon lično saoštava Reniri da je Luk mrtav. Ema je ceo gubitak jedne majke (i njenu odlučnost da se osveti) odglumila bez jedne reči, vapaja ili uzdaha.

kuća zmaja Emma D'Arcy,  Elliot Grihault, House of the Dragon, Kuća zmaja Kuća zmaja / Foto: LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia

- Dok smo vežbali na setu, Met Smit je ponovo iskoristi svoj genij i predložio da Dejmon kaže Reniri te strašne vesti dok se udaljuju od kamere i hodaju ka kaminu.

- Bila je to uzvišena ideja i odmah sam mogla da je zamislim. Gubitak deteta, gubitak njenog sina, uokvirio je njenu tugu istog trena.

Ovo nije bio prvi put da je Met predložio izmene u scenariju koje su vrlo dobro funkcionisale na ekranu. Jedna od njegovih improvizacija obeležila je osmu epizodu.

Čak je i šouraner Rajan Kondal rekao da je tren kada Dejmon saopštava Reniri da je Luk mrtav njegov omiljeni.

- Poslednja rečenica u scenariju glasi: "Renira pogleda u kameru i rat je u njenim očima". Tako je glasila i u prvoj verziji scenarija. Uvek je bio plan da tako okončamo sezonu, jer je naposletku unutrašnja borba nove kraljice ono što vodi celo finale. Sve se menja kada ona sazna za pogaženu zakletvu Krajoluja i smrt svog sina.

Scenu koja traje samo minut i po vežbali su danima ranije, a bilo je potrebno nekoliko sati da bude snimljena.

Dok fanovi željno čekaju novu sezonu "Kuće zmaja", moraće da se naoružaju strpljenjem.

Rajan je otkrio da će snimanje druge sezone početi u prvim mesecima 2023. godine, ali da li će serija biti emitovana krajem naredne godine tek treba da bude odlučeno.

Šta mislite o finalu "Kuće zmaja"? Javite nam u komentarima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA