≫ 

Šon Pen pozajmio Zelenskom statuu svog Oskara: "Kad pobediš, vrati ga"

Zelenski je Šonu, koji snima dokumentarac u Ukrajini, a ovo mu je već treća poset toj zemlji otkad je počeo rat, uručio Orden za zasluge za jačanje odnosa

  • 11
Sean Penn, Volodymyr Zelensky, Šon Pen, Volodimir Zelenski Foto: STR / AFP / Profimedia

Holivudski glumac i redatelj Šon Pen, kojem je Rusija uvela sankcije zbog kritike rata u Ukrajini, pozajmio je svoju statuu "Oskara" ukrajinskom predsedniku Vladimiru Zelenskom tokom poseta Kijevu.

- To je samo simbolična, smešna stvar - rekao je, sedeći pokraj ukrajinskog čelnika i dodao:

- Kad pobediš, vrati ga u Malibu - rekao je.

Zelenski je Šonu, koji snima dokumentarac u Ukrajini, a ovo mu je već treća poset toj zemlji otkad je počeo rat, uručio Orden za zasluge za jačanje odnosa, podršku teritorijalnoj celovitosti Ukrajine i pomoć u popularizaciji zemlje, saopštenje je iz kancelarije predsednika.

Zelenski, bivši komičar i glumac, rekao je kasnije u svom video obraćanju da je Pen "činio sve kako bi pomogao da se prikupi međunarodnu podršku" otkad je posetio glavni grad Ukrajine na dan invazije.

Aleja je, rekao je, znak zahvalnosti istaknutim osobama koje s Ukrajincima brane slobodu, ali i "podsetnik svim budućim generacijama" o tome ko se sve ujedinio za njihovu pobedu.

Video: Zelenski upozorio Ukrajince: Ne nasedajte na provokacije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA