Dejan je u "Poteri" odbranio 835.000: Otkrio je koja pitanja nije želeo i zašto je rešio da ide na veću svotu

Njegove kolege Miloš, Uroš i Nikola su takođe sumirali utiske nakon što su ova 4 sjajna takmičara osvojila zajedno 1.700.000 dinara u popularnom kvizu

  • 2
Potera Printskrin: RTS

Nikola Smiljanić, Miloš Gravara, Uroš Parezanović i Dejan Modoranović oduševili su u ovonedeljnom izdanju "Potere".

Njih četvorica su na kraju osvojili 1.700.000 dinara i nisu dali ni promil šanse tragaču Milanu Bukviću da ih stigne.

Utisci su se slegli, a Nikola, Miloš, Uroš i Dejan gostovali su u Jutarnjem programu RTS-a, gde su govorili o kvizu.

- Utisci su fenomenalni. Gledali smo sinoć u nekom društvu. Bilo je baš zanimljivo... Ja sam samo molio Boga da ne dođe nešto iz umetnosti i književnosti, jer sam sa tim oblastima na "Vi". Tako da, što se mene tiče, mene su pitanja pogodila - rekao je Dejan, inače inženjer elektrotehnike.

Modoranović, koji je u drugoj igri odbranio cifru od 835.000 dinara, otkrio je koja mu je bila motivacija da ide na veću svotu.

- Rekord. Samo rekord. Jer kada mi je ponudio sumu za rekord, mi smo i ranije pričali, kada sam ranije gledao kvizove, nikad mi nije bilo jasno zašto da idem na srednju sumu, kada je razlika samo jedno pitanje. A velika je razlika u novcu. I onda kada mi je ponudio za rekord sumu, nije bilo dileme - rekao je Dejan, koji je i dalje pod utiskom posle uspeha u "Poteri".

- Nisam verovao danima. Tek sinoć, kada sam odgledao emisiju, onda sam pomalo postao svestan šta smo uradili - rekao je Dejan i dodao:

- Ovo mi je prvo učešće u kvizovima, a kvizove sam slučajno zavoleo. Sedeo sam u Pančevu, pio kafu u jednom lokalu gde se organizovao neki pab kviz. Pogledao, ostao i igrao, i od tada ne propuštam - rekao je Modoranović.

Dejan Modoranović Potera Dejan Modoranović Printskrin: RTS

Ekonomista Uroš Parezanović je dao svoj doprinos u osvajanju ove velike nagrade i sumirao je utiske.

- Najteže je bilo iščekivanje do same emisije. Sinoć mi je adrenalin "pucao" mnogo više nego tokom samog snimanja. Ja sam (za tragača) iskreno želeo Milorada (Milinkovića) da vidim. Nekako mi je on prema senzibilitetu najviše odgovara. Kada sam video Milana, nije mi bilo svejedno, ali kada je krenulo snimanje već, to je bilo mnogo bolje - rekao je Uroš i dodao:

- Ja sam osvojio 90.000 dinara, 6 tačnih odgovora. Još pre kviza sam sebi rekao ukoliko bude bilo oko 8 odgovora, možda budem išao na na veću. Ovako, neke greške koje sam napravio su me pokolebale, nisam imao dovoljno samopouzdanja za veću sumu. Ne kajem se zbog toga - rekao je ekonomista Uroš, koji ima iskustvo sa kvizovima, te da mu je plan da se prijavi i za "Slagalicu".

- Bio sam u "Stigni me ako znaš" 2021. godine. Tu sam zastao na korak do pobede, tako da mi je ovo satisfakcija koja mi bila potrebna - rekao je Uroš, koji je zatim objasnio i taktiku koja su njih četvorica imala u finalnoj "Poteri".

- Mi smo napravili neku strategiju, da pustimo da prođe 2 sekunde, da vidimo ako se niko ne javi, da odgovorimo dalje, a ovako, svako ko zna, odmah stiska (dugme) i to je to. Nismo hteli da petljamo sa tim oblastima, jer dok razmisliš da li je to istorija, geografija, prođe opet više vremena. Ovako je bilo bolje. Dve sekunde. S tim što u kvizu te dve sekunde mnogo dugo deluje - rekao je Uroš.

Uroš Parezanović Miloš Gravara Nikola Smiljanić Potera Uroš Parezanović, Miloš Gravara, Nikola Smiljanić Printskrin: RTS

Impresivan je bio i student Miloš Gravara, koji je u drugoj igri odbranio cifru od 700.000 dinara.

- Nismo se poznavali ranije. Kako smo sklopljeni kao ekipa, poklopilo se mnogo stvari. Mislim da se osetila timska atmosfera. Nisam primetio nijednu slabu tačku kod njega (tragača Milana Bukvića), zato sam morao malo da ga izazivam, da bude malo dinamičnija emisija, ali mislim da je izuzetan tragač, baš je dosta znao - rekao je Miloš, naveo da je Milan Bukvić odličan tragač i objasnio zašto se odlučio za veću svotu:

- Nema slabih tačaka. Ja sam uzeo višu sumu. Došao sam ovde da se igram i onda sam odlučio, kada sam već tu, da se oprobam. Opušteno ja jako na snimanju. Malo me je na početku uhvatila trema, moram priznati, ali kako se razvijala emisija, sve više sam bio opušten. Tu je i gospodin Memedović da nas dodatno opusti. Poprilično je relaksirana atmosfera - rekao je student Miloš, koji na početku nije verovao da će uspeti da osvoje 1.700.000 dinara, ali da se vremenom to promenilo:

- Pre samog kretanja finalne "Potere", ja sam mislio da nećemo uspeti da dostignemo, ali kada smo skupili 20 koraka, već sam onako blago osetio da možemo da odbranimo to - rekao je Miloš i naveo da ima afinitete prema kvizovima:

- Mene generalno svašta zanima, pa otud i da ljubav prema kvizovima. Ja sam učestvovao još 2018. u "Slagalici" i (kvizu) "Stigni me ako znaš" godinu dana kasnije. Odlučio sam da se oprobam u "Poteri" - rekao je Miloš.

Miloš Gravara Potera Miloš Gravara Printskrin: RTS

Nikola Smiljanić, inženjer telekomunikacija, je bio taj koji je "probio led" i prvi izašao na crtu tragaču Milanu Bukviću

- Jesam (bio optimista). Osvojio sam 75.000. Nisam imao malo hrabrosti da uzmem višu cifru, pošto sam bio prvi takmičar, pa je bilo psihološki lakše da idem na srednju, ali, kako je vreme odmicalo, shvatio sam da možemo nešto veliko da uradimo - rekao je Nikola i naveo da voli kvizove:

- Prvi kviz koji sam učestvovao je "Slagalica" 2018. godine. Kako je to prošlo sa solidnim uspehom, zainteresovao sam se, krenuo sam i do dan danas je ostala ljubav prema kvizovima - rekao je Nikola.

Nikola Smiljanić Potera Nikola Smiljanić Printskrin: RTS

Ukoliko bude nekog kviza gde će moći da učestvuju kao grupa, Nikola, Miloš, Uroš i Dejan su potvrdili da bi mogli ponovo da se okupe i da učestvuju zajedno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deki

    15. novembar 2022 | 17:24

    Gledao sam emisiju.Svaka čast momci.

  • xxx

    15. novembar 2022 | 16:45

    Divna ekipa,a kako drugacije kada su u pitanju sve inzenjeri ETF i telekomunikacija.Svaka cast!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA