Gordanu Boban voleli smo u "Lud, zbunjen, normalan", a ona je zbog epizode o silovanju napustila seriju

U jednom je intervju objasnila zašto je donela tu odluku

  • 1
Gordana Boban

Printskrin: YT/Lud,zbunjen,normalan | ZVANICNI KANAL | FIST Pro

Jedna od popularnijih humorističnih serija na ovim prostorima u zadnjih 15 godina je serija "Lud, zbunjen, normalan". Scenarista serije Feđa Isović kroz tri generacije porodice Fazlinović, koje žive pod istim krovom, stvorio je brojne duhovite situacije koje su kroz 13 sezona zasmejavale publiku.

Mustafa Nadarević, Senad Bašić i Moamer Kasumović igrali su glavne likove, ali seriju su obeležili i brojni sporedni likovi među kojima je i lik sekretarice Ivane koju je igrala glumica Gordana Boban. Ona se pojavila u 50 epizoda serije, da bi potom iznenada odlučila da je napusti.

U jednom je intervju objasnila zašto je donela tu odluku i napustila seriju koja je imala veliku gledanost u cijeloj regiji.

- Ostavila sam je, jer je jedna epizoda, po mom mišljenju, bila potpuno neprikladna. Od 54. epizode pa dalje bilo je puno epizoda s vrlo kontroverznim sadržajem. Mogu reći da sam jako sretna jer uvijek slušam svoj unutarnji glas. Imate neki okvir u kojem pokušavate ne mijenjati svoje moralne vrijednosti ili ponašanje. Slušate svoj instinkt što je dobro, a što nije. Dakle, jako sam sretna što sam učinila taj korak - ispričala je Gordana.

Tada je imala i vrlo konkretan razlog koji ju je naveo na ovu odluku.

- Epizoda o kojoj govorim zapravo je bila o seksualnom zlostavljanju. Dakle, termin silovanje u porodičnoj seriji koja se prikazuje u 20 sati, prema mojim moralnim mjerilima, za veliki broj gledatelja među kojima ima mnogo djece, zbilja nije prikladan - rekla je Boban.

Ona je seriju snimala od 2007. do 2009. godine, a prošle godine domaća publika je Gordanu gledala tokom BOK Festivala u Bjelovaru gde je s Kamernim teatrom 55 izvela predstavu “Sjećaš li se Doli Bel” autora Abdulaha Sidrana i u režiji Kokana Mladenovića, a u kojoj Gordana igra lik Sene Zolj.

Video: Preminuo glumac Mustafa Nadarević

(Telegraf.rs/Večernji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA