Vreme čitanja: oko 1 min.

U igrici iz franšize "Hari Poter" pojavljuje se transrodna osoba

Vreme čitanja: oko 1 min.

U članku se navodi da će ovo biti prvi put da je takav lik uključen u takozvani "svet čarobnjaka"

  • 3
Harry Potter Hari Poter igrica Foto: Warner Bros

U igrici "Hogworts Legacy", koja je deo franšize "Hari Poter", i koja treba uskoro da bude objavljena, pojavljuje se transrodna osoba. Kako izveštava GameRevolution, u pitanju je lik pod imenom Sirona Rajan, koja je trans veštica.

U članku se navodi da će ovo biti prvi put da je takav lik uključen u takozvani "svet čarobnjaka", koji je zasnovan po romanima o Hariju Poteru JK Rouling.

GameRevolution navodi da u igri Rajan vodi pab pod nazivom "Three Broomsticks" ("Tri metle") i da igrač mora da komunicira sa njom u misiji koja uključuje goblina Lodgoka.

U jednom trenutku tokom dijaloga, veštica je navodno rekla da ju je goblin "odmah" prepoznao pre nekoliko meseci iako je nije video dugo vremena.

"Što je više nego što mogu da kažem za neke svoje drugove iz razreda. Trebalo im je sekund da shvate da sam zapravo veštica, a ne čarobnjak“, dodala je Rajan, citirano u članku.

Igra, čija je radnja smeštena u 19. veku, trebalo bi da bude objavljena ovog petka.

Prema veb stranici igre, iako JK Rouling nije bila direktno uključena u stvaranje "Hogworts Legacy-ja", Portkey Games je "blisko sarađivala sa svojim timom na svim aspektima igre kako bi osigurala da ona ostane u skladu sa magičnim iskustvima koja obožavaoci očekuju".

Sama spisateljica je, u međuvremenu, izazvala kontroverze zbog stavova koje neki smatraju transfobičnim. Još u oktobru prošle godine, Rouling se izjasnila protiv predloženog zakona kojim se promovišu prava transrodnih osoba u Škotskoj, piše RT.

Neki igrači i strimeri su već pozvali na bojkot igre, tvrdeći da je cela franšiza neraskidivo povezana sa autorom originalnih romana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA