≫ 

Vreme čitanja: oko 5 min.

Najavljen film "Munje: Opet!", nastavak legendarnih "Munja!": Ekipa složna da nas očekuje dobra zabava

Vreme čitanja: oko 5 min.

"Film ima ozbiljnu dimenziju i mislim da će imati raznovsrnu publiku", rekla je glumica Jelisaveta Seka Sablić

  • 2

Nastavak legendarnog filma "Munje!", koji nosi naziv "Munje: Opet!", reditelja Raše Andrića i scenariste Srđana Anđelića, biće premijerno prikazan 29. marta, dok 30. marta ide u redovnu bioskopsku distribuciju šiom Srbije.

Tim povodom, u džez kantini "Lisabon" u mts Dvorani okupila se ekipa filma. O ovom ostvarenju govorili reditelj Radivoje Raša Andrić, Srđan Anđelić, te glumačka ekipa - Jelisaveta Seka Sablić, Maja Mandžuka, Ivana Zečević, Boris Milivojević, Marko Pavlović i Stojša Oljačić.

Autori priznaju da se razmišljalo o ovom filmu i da nikad nije kasno što su ga napravili.

"Bilo je priče da će se raditi nekada pre, ali nismo zakasnili. Moglo je da se snima i tada i sada, a može i za 10 godina. A za 20 idemo na Mars", rekao je Boris Milivojević, koji glumi lik Mareta.

Najava filma Boris Milivojević Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Reditelj Raša Andrić se bojao kako će sve izgledati na početku, ali kako je vreme odmicalo, bilo je sve bolje i bolje.

"Dok nisam počeo da radim, mene je strašno to morilo, jer nisam znao šta sad, kako sad... Što se tiče mene, uspeh prvih "Munja!" je potpuno slučajan, bilo je za mene iznenađenje... Kada smo krenuli da radimo, ima toliko posla da zaboraviš te neke svetkse probleme", rekao je reditelj Andrić.

Najava filma Raša Andrić Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Boris Milivojević je govorio o liku Mareta u nastavku "Munja!"

"Mare i dalje živi sa mamom. Razlikuje se samo što se malo ugojio. Malo je omatorio i digao je ruke od muzike, stvari koje je najviše voleo kao klinac. Počeo je da šljaka, uozbiljio se. U stvari, ostao je isti. I Mare i Pop (lik Sergeja Trifunovića, prim.aut). Govorim u ime Sergeja, pošto on nije tu", rekao je Boris Milivojević.

Od prvih "Munja!" prošle su 23 godine.

"Kada smo se videli posle tolikog vremena, nekako sam se setio svega. Ušao sam u neke cipele za koje sam mislio da su ok. Imao sam Rašu, nisam morao da se brinem... Dobro je ispalo, meni se sviđa", rekao je Boris i naveo da mu je bilo teško da izađe iz lika.

Najava filma Boris Milivojević Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Legenda naše kinematografije Jelisaveta Seka Sablić u filmu "Munje: Opet!" igra lik razredne.

"Nemam šta sebi da zamerim. Možda je trebalo da budem malo duhovitija. Inače, fascinirana sam filmom. Deluje kao svetska produkcija, da se tako nešto napravi u Srbiji, to je neverovatno sa toliko puno uloga i statista. Svaki momenat, i svaki lik ima svoje mesto. Svaka čast Srđanu i Raši. Nisam ni ceo scenario pročitala, nego samo svoj deo. Fantastična je ta misao, ta ideja da se (likovi "Munja!", prim.aut) vide posle 100 godina u Beču... Film ima ozbiljnu dimenziju i mislim da će imati raznovsrnu publiku. Za premijeru ću dovesti svog unuka... Za takav film se očekuje publika", rekla je Seka Sablić.

Najava filma Jelisaveta Seka Sablić Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Maja Mandžuka će igrati lik Kate.

"Kata se nije puno promenila. Njoj je ljubav na prvom mestu i zato je tamo u Beču. Vrlo je pozitivna, ima ideje, borbena je. Ima talenat za đusku, voli da igra. Bilo je zanimljivo", rekla je Maja Mandžuka.

Najava filma Maja Mandžuka Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Mlade glumačke zvezde Ivana Zečević, Marko Pavlović i Stojša Oljačić imaju zapažene uloge u filmu "Munje!Opet", gde glume mlade hemičare.

Svi oni su istakli da su srećni što su bili deo ovog projekta.

"Kada smo saznali da ćemo biti deo novih "Munja!", bilo je neverovatno. Na samom setu smo imali priliku da naučimo nešto (od starijih kolega, prim.aut)", rekao je na konferenciji glumac Stojša Oljačić.

Uloga pevačice Mile Sile pripala je Mioni Marković.

"Svaka glumica mašta da odigra tako nešto, tako da sam ja presrećna. Jedva čekam rekcije publike. I uživala sam, zaista. Baš sam se osetila prelepo kao glumica", rekla je Miona Marković.

Najava filma Miona Marković Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Glumac Vlada Kovačević se takođe našao u filmu "Munje: Opet!".

"Presrećan sam, nemam šta da kažem. Kada sam dobio Rašin poziv, prvo nisam mogao da verujem, jer sam odrastao na njegovim filmovima. Dobio sam ulogu koja je za poželeti. Imao sam "full" slobodu, maksimalnu podršku kolega. I nadam se da se dobroj snašao", rekao je Vlada Kovačević.

Scenarista Srđan Anđelić je otkio i neke zanimljivosti.

"Vlada je doneo i kostim i rekao: "Šta mislite, da li da nosim ovo?" Mi smo rekli: "Odlično" A Miona je prošla fabriku kod Cobija praveći ovu pesmu. To vam je kao Motaun fabrika u Americi", rekao je Srđan Anđelić.

Najava filma Srđan Anđelić Foto: Antonio Ahel/ATAImages

"Samo da kažem da je Vlada bio toliko oduševljen kada je dobio sve to, da mi nije verovao... Zamolio sam direktorku filma da potpiše ugovor sa njim, samo da čovek bude siguran, pošto se "jeo" da li će da mu uzmu ulogu", nadovezao se reditelj Raša Andrić.

O filmu "Munje: Opet"

Nakon čuvene domaće komedije "Munje" koja je početkom 2000-tih godina osvojila publiku i stekla kultni status, sada nam stiže nova filmska priča pod nazivom "Munje: Opet!" u režiji Raše Andrića, a po scenariju Srđana Anđelića.

Film "Munje: Opet!" donosi priču o životima omiljenih junaka Popa i Mareta, u čijim životima se ništa puno nije promenilo i nakon toliko godina. Tu i tamo sanjare i ne razumeju ovaj svet. Ali, kada im Gojko S. ukrade deo starog hita i pozajmi popularnoj pevačici Mili Sili, to razbudi naše junake. Zaleću se na putovanje i nove doživljaje, sa veoma zanimljivim likovima, gde započinju novu i nezaboravnu avanturu.

Glumačku ekipu čine Sergej Trifunović, Boris Milivojević, Nikola Đuričko, Seka Sablić, Maja Mandžuka, Milica Vujović, Dragan Maca Marinković, Miona Marković, Vlada Kovačević, ali i mlada glumačka imena Ivana Zečević, Marko Pavlović i Stojša Oljačić, kao i poznati reperi Ivan Ivanović Juice i Smoke Mardeljano.

Pored originalne i duhovite priče, kao i pre 20 godina, film "Munje: Opet!" će dopuniti i prepoznatljiva muzika za koju su ovaj put zaduženi Prti Bege & Kojot, Vizelj, Coby, Sitzpinker, Sasha, Jarboli, Baby Motorolola i mnogi drugi..

Film "Munje: Opet!" će biti premijerno prikazan 29. marta u 3 termina, 19.30 i 22h u MTS dvorani, kao i u bioskopu Cineplexx u Galeriji od 21 sat. Od 30. marta će biti u redovnoj bloskopskoj distribuciji širom zemlje - Novi Sad, Niš (od 01.04.) i Kragujevac (02.04.). U pohod na regionalne bioskope, film,,Munje Opet" kreće 05.04. od Banja Luke, a u Podgoricu stiže 08.04. Zanimljivo je da će film svoj bioskopski život imati i u Beču (20. i 21.04.) nakon koga sledi distribucija filma u Nemačkoj, Švedskoj, Francuskoj, Švajcarskoj.

Nakon pet godina aktivnog doprinosa očuvanju srpske kulturne baštine digitalnom restauracijom filmskih klasika, kompanija A1 prvi put, kao generalni sponzor, podržava snimanje nastavka kultnog ostvarenja koje je obeležilo početak 2000-ih godina.

Pogledajte trejler:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA