Vreme čitanja: oko 2 min.

Direktor Sarajevo Film Festivala se oglasio povodom neprikazivanja filma "Heroji Halijarda"

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Žao mi je što se razbuktalo, mislim da je to sve iza nas", naveo je Marjanović

  • 5

Film "Heroji Halijarda" Radoša Bajić na kraju nije bio prikazan na Sarajevo Film Festivalu, a tim povodom se oglasio direktor ove manifestacije Jovan Marjanović

"Mi smo već objavili činjenice na tu temu. Taj film nije prikazan na festivalu, nego je bio deo buduće prezentacije budućih projekata koje Telekom Srbija donosi svojoj publici. Naš tim nije imao priliku da vidi šta je sadržaj prezentacija. Takođe, poslovne prezentacije ne prolaze kroz našu kontrolu osim naslova i bazičnih naslova, tu nema procesa selekcije. To je jako loše odjeknulo. Izašlo je iz zatvorene projekcije. Opet smo upali u negativni ciklus svega što se desilo. Mislim da se to sada smirilo, razgovarali smo sa zvaničnicima koji su razjasnili šta se desilo. Došla je ogromna podrška od svih onih koji su uvidevši šta se desilo. Mislim da će se razjasniti stvari i sa Telekomom Srbije. Mislim da smo jasno rekli da ćemo i od sada za sadržaj koji nije pod našom kontrolom uvesti kontrole. Ovaj festival je nastao kao otpor na opsadu grada. Imamo program koji je fokusiran upravo na suočavanje s prošlošću, a to nije revizionizam. Govorim o projektu koji niko nije vidio. Sada sam se uputio, to je nešto što mi pretpostavljamo. To je bio zatvoreni forum. Žao mi je što se razbuktalo, mislim da je to sve iza nas“, rekao je Marjanović za N1.

Na pitanje da li će promeniti protokol, rekao je sledeće

“Mislim da je ovo dobar znak. Mi bi u svakom slučaju očekivali da nas neko obavesti kada ima sadržaj koji je potencijalno neprimeren", dodao je Marjanović-

Povodom ovog slučaja oglasili iz Telekoma Srbije i naveli da je organizacija SFF-a znala sve o filmu "Heroji Halijarda".

"To nije istina naravno. SFF prati filmove i projekte koji se finansiraju širom regije na redovnom nivou. Sve produkcije koje dobiju podršku u svojim zemljama, dobiju cirkularno pismo od SFF-a. Mi sadržaj nismo znali. To ćemo promeniti. Ovo je bio poslovni forum gde firme vrše prezentaciju. Dosta je izvučeno iz konteksta.

Nisam sklon teorijama zavrere. Mislim da je to ovo nerazumevanje o kojem govorimo. Nažalost, rehabilitacija četnika je odavno na snazi u Srbiji. Mora se o tome razmišljati, to nećemo dozvoliti jer takvi projekti nemaju mesta ovdje. Dobili smo jako puno podrške sa svih strana i želeo bih se zahvaliti svima koji su bili uz nas. Ovo je dokaz kako društvene mreže jesu jako zapaljiva stvar i ljudi bez činjenica lako osuđuju”, rekao je Marjanović u razgovoru za N1.

(Telegraf.rs/izvor: N1)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    18. avgust 2023 | 19:14

    Hoce li hrvati pokazat film o ustasama kao heroima a svi skupa bili uz hitlera musolinia tj okupatore planete. Mogli bi svabe i takiani snimit o hitleru i musoliniu kao heroima, mozda su i oni u necemu bili heroi.

  • nibrS

    18. avgust 2023 | 19:40

    Još jedan poput izdajnika divjaka...

  • Čarapan

    21. avgust 2023 | 21:56

    To je Zapadna demokratija , može samo što nama odgovara u protivnom sankcije.Bajić je ekranizovao istinitu priču kao i priča u ,,Dari u Jasenovcu,.I Halijard i Jasenovac su istina e sad sa koje strane su bili muslimani , katolici a sa koje pravoslavci neko hoće da iskribi ali istina MNOGO BOLI

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA