Vreme čitanja: oko 3 min.

Stefan Bundalo za Telegraf.rs otkrio zašto je uloga Branka Ćopića izuzetno važna u seriji "Nobelovac"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Glumac će igrati čuvenog književnika

  • 1
Stefan Bundalo i Branko Ćopić Foto: Wikipedia, Tanjug/Strahinja Ačimović

Uveliko se snima serija "Nobelovac" o našem čuvenom književniku Ivu Andrića, a jednu od uloga u ovom ostvarenju igraće i glumac Stefan Bundalo. I to lik Branka Ćopića.

U razgovoru za Telegraf.rs, Stefan Bundalo nam je rekao nešto više o svojoj ulozi u seriji "Nobelovac". Takođe, otkrio nam je zašto je uloga Branka Ćopića izuzetno važna.

"Onoliko koliko sam ja shvatio i želim da shvatim da to tako bude da funkcija uloge Branka Ćopića u ovoj seriji je da pokaže koliko Ivo Andrić nije odmakao. Branko Ćopić se smatrao narodnim piscem jednostavnog jezika, a Andrića su nekako tumačili kao pisca velikih reči i širokih tema.

Lik Branka Ćopića je tu da pokaže kako Andrić nije odmakao, nije postao nekakva pokondirena osoba, nego sasvim suprotno, razumeo je probleme i mlađih pisaca, mlađih ljudi, ljudima koji su imali problema sa zakonom zbog svog mišljenja. Uloga nije velika, ali je izuzetno važna, jer ima tu funkciju ljudskosti i malopre sam takođe izjavio, voleo bih da vidim i priču o Branku Ćopiću u budućnosti. Ako niko neće, ja ću je praviti", rekao je Stefan Bundalo za naš portal.

Glumac nam je otkrio kako se pripremao za ulogu Branka Ćopića

"Ja se za tu ulogu pripremam svaki dan. Ja sam prijemni položio govoreći pesmu Branka Ćopića "Mala moja iz Bosanske Krupe", moja prva profesionalna uloga je bio Branko Ćopić. Moje poreklo je iz sela gde je Branko Ćopić, tako da je imam poprilično fizičke i psihičke veze sa njim, tako da nije bilo potrebno za pripreme. To su neki vanvremenski ljudi", rekao je Stefan Bundalo.

Tihomir Tika Stanić će u ovom ostvarenju igrati lik Iva Andrića, a na pitanje kako je sarađivao sa njim, Stefan Bundalo nam je rekao sledeće.

"Kao i proteklih 20 godina, idealna", rekao je glumac za kraj.

O seriji "Nobelovac"

U četvrtak, 7. septembra počelo je snimanje nove igrane serije "Nobelovac" u produkciji Redakcije dramskog i domaćeg serijskog programa RTS-a. Serija od osam epizoda baviće se životom našeg nobelovca, Ive Andrića sa glavnim fokusom na trenutak kada je autor romana „Na Drini ćuprija“ dobio Nobelovu nagradu za književnost, 1961. godine, ali, kroz svojevrsnu unutrašnju dramu glavnog junaka, pokrivaće i dramatične godine književnog stvaranja tokom Drugog svetskog rata, kao i Andrićev život u posleratnom Beogradu.

Prva klapa pala je na lokaciji Andrićeve zadužbine, u Muzeju Ive Andrića, na Andrićevom vencu, a snimanje će trajati do decembra. Pored Beograda i okoline, snimaće se i u Herceg Novom, Sarajevu i Višegradu.

Kreatori serije su Tihomir Stanić, Ivan Velisavljević i Vladimir Roganović. Scenario potpisuju Ivan Velisavljević i Jelena Mijović i saradnici na scenariju Aleksandar Novaković i Tihomir Stanić.

Reditelj serije je Tihomir Stanić sa korediteljem Borišom Simovićem.

Glavne uloge poverene su Tihomiru Staniću koji će igrati Ivu Andrića, Selmi Alispahić kao Milici Babić, dok će mladog Andrića igrati Igor Jurinić.

U seriji igraju Vladan Gajović, Bojan Žirović, Branka Šelić, Bojana Zečević, Petar Novaković, Svetozar Cvetković, Milivoje Obradović, Slobodan Beštić, Aleksandra Pleskonjić, Vahid Džanković, Nebojša Milovanović i mnogi drugi.

Direktor fotografije je Pablo Fero, snimatelj zvuka Vladimir Stošić, kostimografkinja Nevena Milovanović, maskerka Dubravka Bušatlija, scenografkinja Valentina Popržan, direktor filma Sreten Mijović, montažerka Snežana Ivanović.

Izvršni producent serije je Tihomir Stanić, supervizor produkcije Marija Bereta, a urednik serije Kristina Đuković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jova

    11. oktobar 2023 | 09:10

    Nista bez ljudi iz Bosne. Jedva cekam da gledam seriju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA