Vreme čitanja: oko 2 min.

"On je pravo osveženje": Rediteljka Bajić Jočić o Raši Bukviću, drugoj sezoni serije "Azbuka našeg života"

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Drugu sezonu "Azbuke" koncipirali smo malo drugačije u odnosu na prvu", počela je sa pričom rediteljka

  • 0

Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je rediteljka Jelena Bajić Jočić koja je govorila o predstojećoj drugoj sezoni serije "Azbuka našeg života".

"Drugu sezonu "Azbuke" koncipirali smo malo drugačije u odnosu na prvu. Naši junaci prolaze i prelaze u jednu novu epohu života, samim tim što se njihova porodica na jedan savremen način raspada", rekla je Bajić Jočić.

Prema njegovim rečima, junaci "pokušavaju da prikupe deliće raspale porodice, sećanja i emocija, i da ih sastave u nekom novom obličju, a na tom putu opet prolaze kroz neka nova iskušenja, baš kako to je u životu biva".

Bajić Jočić je dodala da druga sezona ostaje u žanru drame, a sudbine junaka se "ukrštaju sa nekim događajima koji mogu da zaliče na triler".

"Ne bežimo od života u seriji. Tu smo u realnosti, duboko ukorenjeni u svakodnevni, porodični život, I sami svedočimo trilerske zaplete na ulicama i u životima naših dragih ljudi, pa i nas samih. Susrećemo se sa tim okolnostima i kada su sudbine likova u pitanju, ali ne ulazimo u žanr trilera, ali volimo da kažemo da postoji taj neki trilerski začin", navela je rediteljka.

Prema njenim rečima, osveženje u drugoj sezoni je njen glavni junak, "snažan, važan i jak muški lik", kog tumači Raša Bukvić na "veoma zanimljiv način".

"On je pravo osveženje i fenomenalno se uklopio u slagalicu naših junaka", istakla je rediteljka.

Bajić Jočić je navela da će gledaoce vezati za drugu sezonu "iskrena emocija i tačnost događaja koji su duboko ukorenjeni u životu".

"Tema kojom se bavimo u drugoj sezoni "Azbuke" je zaista jedno veoma važno i odgovorno pitanje psihičkog zlostavljanja u partnerskim odnosima i tretirana je na jedan specifičan način", naglasial je Bajić Jočić.

Kao autorka serije Bajić Jočić je bila podstaknuta da razmišlja o toj temi na osnovu knjige Mirjane Bobić Mojsilović "Tvoj anđeo čuvar".

"Taj jedan motiv iz njene knjige koristimo u drugoj sezoni. Tek kada sam počela da se bavim time, krenula su da se otvaraju sudbine raznih žena pa i muškaraca. Nikada ne bih rekla da su ljudi kojima je tako nešto moglo da se dogodi. O tome se vrlo malo govori, a nekada mislim da zaslužuje ta tema da se o tome više priča", zaključila je rediteljka.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA