Vreme čitanja: oko 2 min.

"To je vrlo zanimljiva priča": Zdravko Šotra otkrio da radi na scenariju o čuvenoj srpskoj umetnici

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Ponudiću nekom drugom da radi. To je vrlo opsežan posao", rekao je slavni reditelj

  • 0
Zdravko Sotra, Mojih 500 glumaca Foto: Nikola Anđić

Slavni reditelj Zdravko Šotra je u utorak, 19. marta, predstavio svoju monografiju  "Mojih 500 glumaca" u RTS klubu u Beogradu. Nakon promocije, gde je prisustvovao veliki broj ljudi, pričao je sa novinarskim ekipama, pri čemu je otkrio kasnije da radi na scenariju o čuvenoj srpskoj umetnici.

Na početku, gospodin Šotra je govorio o svojoj monografiji "Mojih 500 glumaca".

"Želja je da se ne zaborave ti glumci. Većina njih nije među nama. S druge strane, to su bili veoma zanimljivi ljudi. Mislim da će čitaocima biti zanimljivo. To je priča o njihovim karakterima, njihovim duhovitostima. Ja imam ogromnu rediteljsku karijeru, neprekidno sam bio sa njima", rekao je Zdravko Šotra.

Na pitanje kog glumca bi izdvojio od ovih 500 u knjizi, reditelj smatra da to ne bi mogao.

"Da posebno izdvojim? Ne bi bilo lepo da izdvojim među 500 glumaca nijednoga posebno, jer ima ih na desetine koji su posebni, jedinstveni ljudi, neponovljivi. Danas, nažalost, imamo dobre glumce koji normalno odrastaju, normalno školuju, ali to više nisu osobeni ljudi", rekao je Šotra.

Na pitanje, šta njima fali, Zdravko je imao odgovor.

"Nisu prošli da iskušenja koji su ovi ljudi prošli posle rata. To je uticalo da se formiraju malo složenije ličnosti. Ovo su dobri glumci, odlično naučeni, ali ne izdvaja se niko po osobenošću. Kažeš Paja Vuisić. To ne možeš da uporediš ni sa čim, Bata Živojinović, Zoran Radmilović. To je neponovljivo", rekao je reditelj.

Na pitanje da li postoji glumac iz mlađe generacije s kojim bi radio, s kojim nije u prošlosti, Zdravko je rekao sledeće:

"Gde ću više. Slabo pratim više. Čekamo kraj. Ne šta više. Ja sam radio pre 2, 3 godine. Radim i sad. Sada sam prešao u 92. godinu. Nepristojno je više raditi. Manje ima slučajeva. Klint Istvud radi", rekao je Šotra.

Zdravko navodi da ima novi scenario za film, ali da ne želi da se upušta u to da ga režira.

"Imam, ali treba za to imati snage koja polako ističe. Imam iskustvo veliko. Imam nezavršenih scenarija. Ne usuđujem se da ulazim u velike poslove sa ovom snagom koja je na izmaku. Sve ima kraj. Tako je govorio Minimaks. Sve ima kraj", rekao je Šotra.

Otkrio je da radi scenario o čuvenoj srpskoj umetnici, slikarki Mileni Pavlović Barili.

"Imam neka scenarija za neka druga snimanja. Radim na osnovu jednog romana, radim scenario o Mileni Pavlović Barili, to je vrlo zanimljiva priča. Ponudiću nekom drugom da radi. To je vrlo opsežan posao. Vrlo komplikovana karijera vezana za Pariz, Njujork, mnoge svetske centre", rekao je Šotra.

Na pitanje koga bi izabrao da glumi Milenu Pavlović Barili, Zdravko je rekao sledeće:

"Milena je specifična. Nije lepotica, ona je na oca Italijana. Ona je imala taj karakter. Sve glumice su uglavnom lepe, a ona je imala karakter. E, to ko bude radio, neka razmišlja o tome", zaključio je na kraju Zdravko Šotra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA