≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Održana svečana premijera filma "48 sati i 1 minut", posvećen Tijani Jurić, u mts Dvorani

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Želja mi je samo da zaista podignem svest o kidnapovanoj i nestaloj deci, da se zaista potrudimo da Amber alert sistem zaživi u Srbiji i da ne dolazi do ovakvih situacija ili ako dođe, da spasimo decu što pre", rekla je, između ostalog, rediteljka i glavna glumica Sonia Alexa.

  • 0

U mts Dvorani u Beogradu održana je premijera filma "48 sati i 1 minut" rediteljke i glumice Sanje Rajačić, poznatije kao Sonia Alexa, koji nosi temu o nestaloj i otetoj deci, a ujedno je posvećen devojčici Tijani Jurić koja je tragično stradala pre tačno deset godina.

Crvenim tepihom su prošetale glumice Marina Ćosić Mirković, navedena Sonia Alexa, kao i Klara Hrvanović.

U razgovoru sa novinarskim ekipama, sve one istakle su važnost filma.

Video: Marina Ćosić o filmu 48 sati i 1 minut, koji je imao premijeru u mts Dvorani

Video: Sonia Alexa o filmu 48 sati i 1 minut, koji je imao premijeru u mts Dvorani

Video: Klara Hrvanović na premijeri filma 48 sati i 1 minut

Nešto oko 20 časova, krenula je i premijera filma, koji je trajao 90 minuta.

Posle projekcije, filmska ekipa se poklonila publici, koja je aplaudirala.

"Očekuje se od mene da držim neki govor, ali zaista, želela bih da prepustim da film drži govor umesto mene. Želja mi je samo da zaista podignem svest o kidnapovanoj i nestaloj deci, da se zaista potrudimo da Amber alert sistem zaživi u Srbiji i da ne dolazi do ovakvih situacija ili ako dođe, da spasimo decu što pre. I samo želim da pozdravim porodicu Jurić koja nas je podržala", rekla je, između ostalog, rediteljka i glavna glumica Sonia Alexa.

Video: Aplauz za ekipu filma 48 sati i 1 minut na premijeri u mts Dvorani

O filmu "48 sati i 1 minut":

"48 sati i 1 minut" ima za cilj da umetnost iskoristi kao sredstvo kako bi se podigla svest o nestaloj i otetoj deci.

Priča prati Aleksandru koja se vraća u svoju otadžbinu, dve decenije nakon rata, u želji da, u duhu srpske kulture, odgoji ćerku. Porodična idila, međutim, biva uništena otmicom njene petogodišnje Lene, a izjava dežurnog policajca da se deca obično pojave do jutra, kao opravdanje za nepokretanje istrage dok ne prođe 48 sati nagoni Aleks da se sama uputi na ulice Beograda, u lavirint straha i nepoznatog.

Prema rečima autora filma ova priča obuhvata odlike srpskog naroda, kulture i tradicije i priča je očima žene, majke koja je izgubila ćerku.

„Veoma smo bili inspirisani da kroz ovaj film otkrijemo srce i dušu ove otporne i nesalomive zemlje, da prikažemo snagu njenog naroda.

Protagonistkinja Aleksandra je bačena u opasan svet, gde njeni najbliži umesto da joj pruže podršku, oni sumnjaju u njen zdrav razum. Međutim, Aleks zbog nade, te srpske otpornosti i uspomene na dečiji smeh, ni jednog momenta ne odustaje u potrazi za Lenom, koja je njen suncokret u polju uništenja.“

Scenario filma „48 sati i 1 minut” poveren je istaknutim imenima naše scene, glumcima Nataši Ninković, Radivoju Raši Bukviću, Vanji Ejdus, Marini Ćosić, Klari Hrvanović kao i preminulom glumcu Marku Živiću. Legenda filma Nebojša Glogovac, nažalost nije doživeo da odigra svoju planiranu ulogu za ovaj film.

Pogledajte trejler:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA