Vreme čitanja: oko 2 min.

Vudi Alen: "Sva romansa filmskog stvaralaštva je nestala"

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

On je rekao da nije siguran u pogledu svoje budućnosti u filmskoj industriji

  • 1
Vudi Alen Foto: Tanjug/AP/Vianney Le Caer/Invision

Američki režiser Vudi Alen (88), koji je ranije najavio povlačenje iz filmskog stvaralaštva, izrazio je nezadovoljstvo trenutnim stanjem u bioskopskoj distribuciji, napominjući da se "tradicionalna dugovečnost filmova" u bioskopima značajno smanjila tokom godina, kao i da je sva romansa filmskog stvaralaštva nestala.

„Distribucija više nije ono što je bila. Sada je distribucija dve nedelje u bioskopu... I to je to. 'Eni Hol' je igrala u filmskim kućama u Njujorku nešto više od godinu dana. Bio bi u jednom pozorištu šest, sedam meseci, a onda bi ga neko pokupio i to bi stajalo još nekoliko meseci. Ceo posao se promenio, i to ne na privlačan način. Sva romansa filmskog stvaralaštva je nestala", rekao je proslavljeni režiser u intervjuu za Er mejl (AirMail).

On je rekao da nije siguran u pogledu svoje budućnosti u filmskoj industriji, nakon što je u SAD prikazan njegov najnoviji film "Udar sreće", erotski triler na francuskom jeziku snimljen u Francuskoj.

„Nemam problem s tim, ali ne želim da moram da skupljam novac. Smatram da je to naporno. Ali ako se neko pojavi i kaže da želi da podrži film, onda bih to ozbiljno razmotrio... Verovatno ne bih imao snage da kažem ne, jer imam toliko ideja", istakao je kontroverzni režiser.

"Udar sreće" je Alenov 50. dugometražni igrani film i koji je suočen sa teškoćama u prikazivanju u američkim bioskopima nakon premijere na Venecijanskom filmskom festivalu 2023. godine, gde je naišao na topao prijem.

Od pokreta #MeToo, Alen je bio Holivud efektivno ucenjivao zbog optužbi da je seksualno napao svoju usvojenu ćerku Dilan Farou 1992.

Woody Allen, Vudi Alen Foto: Tanjug/AP/Evan Agostini/Invision

Alen je ranije delio slična osećanja: 2022. je rekao Aleku Boldvinu tokom intervjua na Instagramu uživo da je „mnogo uzbuđenja nestalo“ iz snimanja filmova zbog promene prirode bioskopske distribucije, navodi AirMail.

Iste godine izazvao je niz glasina o penzionisanju nakon što su španske novine objavile da će se fokusirati na pisanje, a ne na snimanje filmova – iako je kasnije demantovao te tvrdnje.

„Vudi Alen nikada nije rekao da se povlači. Rekao je da razmišlja o tome da ne snima filmove, jer pravljenje filmova koji idu direktno ili veoma brzo na platforme za striming nije tako prijatno za njega", navedeno je u saopštenju njegovog portparola.

Takođe, u intervjuu za Njujork tajms ove nedelje, njegova sestra i producentkinja Leti Aronson rekla je da je novi film „u procesu pregovora“ i da Alen „radi na scenariju“.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    8. april 2024 | 12:23

    Да, нестала је филмска романса оног тренутка кад си оженио усвојено дете !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA