Vreme čitanja: oko 1 min.

Mladi direktor fotografije Filip Stojanović nagrađen u Ljubljani

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Stojanović je naveo i da je snimio svoj prvi dugometražni igrani film kao direktor fotografije "Vasilija Prekrasna" reditelja Ivice Vidanovića, koji je u postprodukciji

  • 0
Film bioskop Foto-ilustracija: Pixabay

Direktor fotografije Filip Stojanović saopštio je danas da je za fotografiju, odnosno kameru u filmu "Tetka" nagrađen na regionalnom festivalu snimateljskih ostvarenja "BalKam 2024".

Student master studija Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu Stojanović je naveo da su ga za rad na studentskom filmu rediteljke Milice Spasojević u Ljubljani "nagradile starije kolege direktori fotografije i profesori filmskih akademija iz celog regiona".

"BalKam" je od 4. do 7. aprila organizovalo Udruženje filmskih snimatenja Slovenije u Slovenskoj kinoteci, a članovi žirija bili su Dušan Kardalevski iz Severne Makedonije, Predrag Bambić iz Srbije, Mustafa Mustafić iz Bosne i Hercegovine i Sašo Štih iz Slovenije.

"U nagrađivanom filmu se vidi dobra komunikacija između direktora fotografije i reditelja, koja je dala izuzetan rezultat, slobodu stvaranja i fotografiju koja je u potpunom skladu sa potrebama narativa, bez obzira na ograničenja produkcijskog okruženja", ocenio je žiri.

Kako je navedeno, u filmu "Tetka" Stojanović "pokazuje umeće da iskoristi mogućnosti i da na estetizovan način prenese emociju koja diktira priču".

Stojanović je naveo i da je snimio svoj prvi dugometražni igrani film kao direktor fotografije "Vasilija Prekrasna" reditelja Ivice Vidanovića, koji je u postprodukciji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA