Vreme čitanja: oko 3 min.

Ekipa "Sablje" proslavila kansku nagradu, Ljubomir Bandović: "Talentovan smo narod, treba da se okrenemo sebi"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Među prisutnima bili su Dragan Mićanović, Milica Gojković, Srđan Miletić, Sergej Trifunović, Lazar Tasić, Anđelika Simić, Bojan Žirović, Miloš Timotijević, Ljubomir Bandović i mnogi drugi

  • 0

Serija "Sablja" nedavno je na Kanskom festivalu nagrađena priznanjem za najbolji glumački ansambl, a tim povodom u RTS klubu u Beogradu napravljena je zabava gde se okupila ekipa ovog ostvarenja. Među prisutnima bili su Dragan Mićanović, Milica Gojković, Srđan Miletić, Sergej Trifunović, Lazar Tasić, Anđelika Simić, Bojan Žirović, Vahid Džanković, Miloš Timotijević, Ljubomir Bandović i mnogi drugi.

U opuštenoj atmosferi održana je i konferencija za medije. Prisutnima su se obratili reditelji Vladimir Tagić i Goran Stanković, a posle njih i Dragan Mićanović i Ljubomir Bandović.

"Nama je pre svega drago da je velika ekipa bila s nama u Kanu, da je to baš nova serija, sa baš ovom temom koja je jako važna da ispriča, pre svega u Srbiji, a onda da se ispriča širom sveta. Moram da kažem da je ova nagrada, a to je nagrada za najbolji ansambl glumački je ujedno nagrada za sve glumce, ali je takođe nagrada za sve ljude koji su radili na ovoj seriji", rekao je između ostalog jedan od reditelja serije Goran Stanković.

Svoje impresije na Kanskom festivalu izneo je Dragan Mićanović.

"Ja sam preponosan što sam deo ove divne, predivne ekipe. Ja mogu da vam prenesem, dobili smo fantastičan aplauz. To je bilo za neverovati. Mi smo svi bili u čudu. Oni su nas podigli aplauzom i to je trajala i trajalo. Mi smo se okretali na sve strane... Treba da uživamo u ovom neverovatnom uspehu. Meni je jedino žao što ne možemo da se veselimo punog srca, bar ja, zato što je ova nagrada došla za tematiku koja nas sve jako pogodila i nekad pomislim da bih voleo da nije bilo ni potrebe snimati ovako nešto", rekao je Mićanović.

Prisutnima se obratio i Ljubomir Bandović.

"Meni je bilo vrućina, uglavnom... Umoran sam se vratio, iskreno, ali meni je ovo što je Mićko (Dragan Mićanović, prim.aut.) pričao, taj aplauz je nagrada i sama potvrda... To je jedinstveno iskustvo. Moram da kažem, šijemo ih u organizaciji. I stvarno hoću da kažem, retko se desi da se svi razumemo, pogotovo mi ovde u Srbiji. Ova dvojica momaka (reditelji Tagić i Stanković), koji su strpljivo sa nama, koji smo opterećeni sobom, opterećeni idejom o sebi, su nas sve sveli na svoje uloge. Prve dve epizode koje sam pogledao, ono što sam pitao njih dvojicu posle: "Šta je problem da mi nismo do sada ovako radili pripreme ?" Imamo potencijal, talentovan smo narod, treba da se okrenemo sebi i da shvatimo da ništa ne dolazi spolja, sve imamo", rekao je Bandović.

Ekipa "Sablje" je proslavila nagradu na Kanskom festivalu, a kasnije je stigla i torta.

Celu konferenciju možete pogledati na snimku na početku teksta.

Video: Pogledajte kako je bilo na promocije serije Sablja

O seriji "Sablja"

Serija "Sablja", koja se bavi ubistvom premijera Zorana Đinđića, kao i događajima pre i posle 12. marta 2003. godine.

Da podsetimo, u glavnim ulogama gledaćemo Dragana Mićanovića kao premijera Zorana Đinđića, Milicu Gojković kao novinarku Danicu Mandić, Ljubomira Bandovića kao policajca Borisa Rakića i Lazara Tasića kao Uroša Ristića-Malog. Feđa Štukan igra policajca sa kojim Boris (Bandović) radi na slučaju ubistva premijera, a ulogu Daničine (Gojković) majke maestralno je odigrala Jasna Đuričić.

U priči o ubistvu premijera i akciji “Sablja” neizostavni su i likovi Milorada Ulemeka-Legije (tumači ga Sergej Trifunović), Mileta Lukovića -Kuma (Miloš Timotijević), Dušana Spasojevića-Duće (Bojan Navojec), braće Simović (Marko Gizdavić i Nenad Heraković), Sretka Kalinića (Dino Bajrović), Zvezdana Jovanovića (Bojan Krivokapić), Dejana Milenkovića-Bagzija (Miloš Đurović), Ljubiše Buhe Čumeta (Ljubiša Miličić), Ljiljane Buhe (Anđelika Simić)...

Kako je ranije navedeno, Marko Grabež tumači lik Čedomira Jovanovića, Bebu Popovića igra Marko Marković, Ružicu Đinđić Tihana Lazović, Dušana Mihajlovića Srđan Miletić, Zorana Živkovića Igor Borojević, Radeta Bulatovića igra Miodrag Krčmarik, Radeta Markovića Gojko Baletić, Jovicu Stanišića Izudin Bajrović, a Vojislava Koštunicu Predrag Bjelac.

Kada je o likovima i predstavljenim događajima reč, autori ističu da je u pitanju "dramska interpretacija stvarnih događaja - plod mašte i kreativne slobode autora. Glavni likovi su izmišljeni, a neke scene rezultat su pretpostavke, umetničke obrade i ne predstavljaju objektivnu istinu."

"Sablja" ima 8 epizoda i emitovaće se vikendom (subotom i nedeljom) na Prvom programu RTS-a. Kreatori serije su Vladimir Tagić i Goran Stanković, dvojac dobro poznat TV publici po seriji "Jutro će promeniti sve".

Pogledajte trejler:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA