Vreme čitanja: oko 1 min.

Džesika Lang dobitnica nagrade festivala u Minhenu za doprinos filmu

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako je najavljeno, na festivalu koji će biti održan u Minhenu od 28. juna do 7. jula Lang će predstaviti posetiocima "izbor filmova koji su posebno dragi njenom srcu"

  • 0
Džesika Lang Foto: Tanjug/AP/Jordan Strauss/Invision

Nagrada Međunarodnog filmskog festivala u Minhenu "CineMerit" za doprinos filmu biće uručena američkoj glumici Džesiki Lang, saopštili su organizatori.

Kako je najavljeno, na festivalu koji će biti održan u Minhenu od 28. juna do 7. jula Lang će predstaviti posetiocima "izbor filmova koji su posebno dragi njenom srcu".

"Uvid u njen očaravajući opus obećava fascinantan susret sa ovogodišnjom dobitnicom 'CineMerit' nagrade", kaže se.

Lang će, povodom festivala, od 1. jula do 8. septembra u Nemačkom pozorišnom muzeju u Minhenu prvi put javno predstaviti izbor umetničkih fotografija, nastalih tokom pandemije u opustelom Njujorku iz svoje knjige "Derive".

Direktor festivala Kristof Griner i umetnička kodirektorka Julija Vajgl kažu da je "CineMerit" nagrada njihov način da nagrade "odlične umetnike koji su došli u Minhen sa projektom koji ima značenje i sa važnim ciljem".

Ističu da se Lang već decenijama neprekidno obnavlja kao glumica, a da je njena izložba fotografija "prilika da se otkrije još jedno lice njenih umetničkih dostignuća".

Džesika Lang je poznata po nezaboravnim ulogama u filmovima kao što su “Tootsie”, “Frances” i "Blue Sky”, a tokom karijere osvojila je dva Oskara, nagradu Toni, tri Emija i pet Zlatnih globusa.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA