Vreme čitanja: oko 2 min.

U planu je film o Ivi Robiću: Ovo su detalji

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Film je u fazi razvoja

  • 0

U planu je film o čuvenom pevaču Ivi Robiću, a na tu ideju je došao reditelj Ivan Đuričić, koji je za 24sata.hr otkrio detalje.

Režiser navodi da je krajem 2017. godine počeo da istražuje o životu muzičke legende. Pričao je sa savremenicima Ive Robića, prošao kroz arhive, a uporedo je pisao i scenario.

"Njegov život nije sistemski obrađen, bilo je tu puno kopanja po arhivima, na trenutke je sve to delovalo kao arheološki posao. A ima "mali milion" zanimljivih caka i cveba. Mnogi detalji koji se dogodili bili su daleko filmičniji nego što sam mogao zamisliti. Detalj koji me najviše okupirao, a postao je okosnica filma, je svetski uspjeh koji je pre svega zavisio od poslovnim sposobnostima njegove supruge Marte. Njihovo je partnerstvo bilo životno, ljubavno i poslovno. Da nije bilo Marte, ne bi bilo svetske slave Ive Robića", rekao je Đuriičić za 24sata.hr.

Film je u fazi razvoja. Sledeći korak je konkurs za razvoj projekta. Budući da je u pitanju istorijski film, želja je međunarodna produkcija.

Reditelj Đuričič kaže da je došao do sjajnih istorijskih podataka.

"Poslovi su se nekad sklapali na berzi muzičara, odnosno muzičkih sastava, a bilo je to na današnjem Trgu bana Jelačića. Prestižno je bilo ko će prvi otpevati pesmu iz nekog novog filma koji prikazuju. I onda su je masovno "skidali", gledajući film, da bi je prvi u gradu izveli. Došlo je više muzičara, a onda bi svako zapisao po deo", rekao je Đuričić i dodao:

"Otkrio sam sjajne stvari. Evo, jedanput su usred noći Ivo i menadžer Mihaljinec morali otputovati na Brijune jer je Tito poželio da mu baš Robić peva. A kad ga je u Hrvatskoj našao menadžer Perija Koma, Robić nije bio svestan da je njegova pjesma hit u Americi i na 13. mjestu top liste. Jako sporo su putovale informacije u to doba. Pazite, na Bilboardu je 13., a pesma je bila na nemačkom i to samo 14 godina nakon rata, 1959... U tom trenutku iza sebe ostavio je i Sinatru, Neta King Kola...", rekao je Ivan Đuričić.

(Telegraf.rs/izvor: 24sata.hr/Davor Lugarić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA