Vreme čitanja: oko 2 min.

"Fanovi će dobiti odgovore na sva pitanja": Reditelj Milan Todorović o četvrtoj sezoni serije "Dug moru"

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Todorović: Publika voli seriju "Dug moru" jer su likovi dobro odglumljeni

  • 0
Milan Todorović Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je reditelj Milan Todorović koji je govorio o svom radu na četvrtoj sezoni serije "Dug moru".

Todorović je rekao da je u novoj sezoni bilo najteže osmisliti kako da se svi tokovi priče iz prethodnih sezona povežu logički u jednu celinu.

"Četvrta sezona će imati određeni kraj. To nije kraj serije, jer želimo da nastavimo priču, ali fanovi serije dobiće odgovore na sva pitanja. Prvo poglavlje 'Duga moru' će biti zatvoreno", napomenuo je reditelj.

Prema njegovim rečima, četvrta sezona je dosta drugačija od prethodnih, ali "opet je sve jedna celina", i sve je ostalo zaokruženo u misteriji, mistici i likovima.

Kada je sa korediteljem Milanom Konjevićem pruzeo rad na četvrtoj sezoni, osetili su da je vreme da se krene ka katarzi, u klimaks.

"Fantastični momenat je provejavao kroz tri sezone. Pošto smo mi fanovi, malo smo to nagazili, pa ima dosta odlazaka u drugi svet, paralelni univerzum, ali je sve naslonjeno na univerzum serije", naveo je Todovorić.

Prema njegovim rečima, serija će biti malo dinamičnija nego do sada, sa bržim tempom, a jedan od rukavaca priče je svet mrtvih.

Todorović je dodao da je drugi tok prošlost u 1991. godinu, a centralna priča je sadašnjost, što donosi tri različite estetike i dodatnu dozu uzbudljivosti.

"Ovo je jaka dramska serija koja ima elemente mistike i fantastike. Neke epizode su nešto što nije viđeno u regionu, na način kako su napisane, režirane i snimljene", naveo je Todorović.

Istakavši da će svaka epizoda biti drugačija u odnosu na prethodnu, Todorovič je dodao da ne postoji šablon kako će "Dug moru" da se razvija i to će biti "veliko iznenađenje za publiku".

Prema njegovim rečima, prva sezona je bila lirična drama sa elementima misterije, druga više triler, treća je otišla u mistiku, a sada četvrta ima fantastiku.

Todorović je napomenuo da su glumci za glavne likove od početka jako dobro odabrani i razvijali su se kroz tri sezone u jako dobrom smeru.

Napomenuvši da su Vesna Trivalić, Dragan Mićanović, Nada Šargin i Bojana Maljević "vrhunska glumačka imena", Todorović je rekao da su u četvrtoj ponosni na novi lik Visokog, koji je pisan za Stefana Kapičića.

"Pokušavamo dugo da ostvarimo saradnju i ovde je bila idealna prilika. Njemu se jako dopalo kako smo osmislili lik. Mislim da je napravio zanimljiv lik koji će provejavati kroz celu sezonu", rekao je Todorović.

Prema njegovim rečima, prvi kvalitet "Duga moru" je glumačka podela, pa onda estetika, scenario i reditelji, a "publika voli seriju zato što su toliko dobro odigrani i napisani".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA