≫ 

Rijanina autobiografija je prava knjiga Instagram doba: 1.000 slika i nijedna reč

Osim naslova i kratkih objašnjenja, u ovoj knjizi nema reči, čak ni predgovora

  • 0
Rijana autobiografija Foto: Guliver/Dimitrios Kambouris/Getty Images for Rihanna

Svet već dva dana ne prestaje da priča o "Rijani", "vizuelnoj autobiografiji" svetske zvezde. Ko god je imao prilike da ovu autobiografiju vidi, kaže da je reč o knjizi Instagram doba par ekselans. 

Knjiga je teška skoro 7 kilograma, oko 40 centimetara duga i drži se ne na polici, već na stolu sa kog možete da je analizirate, kao da je umetničko delo.

U njoj se nalazi preko 1.000 fotografija - svedoka Rijaninog statusa, ne samo kao muzičarke, dizajnerke i poslovne žene, već kao vizualne ikone. Osim naslova i kratkih objašnjenja, u ovoj knjizi nema reči, čak ni predgovora. 

Rijana autobiografija Rijanina autobiografija sastoji se od slika Foto: Guliver/Dimitrios Kambouris/Getty Images for Rihanna

Mnoge od fotografija lako je prepoznati, pre svega zahvaljujući Rijaninoj velikog bazi fanova, koji blisko prete njenu karijeru.

Druge daju novi ugao gledanja na ovu muzičarku. Tu su fotografije iz njenog detinjstva na Barbadosu, kada je bila poznata po svom srednjem imenu, Robin Fenti.  Na jednoj slici zabeležena je njena pobeda na lokalnom konkursu za mis kada je imala 16 godina, dok uz onu iz godišnjaka stoje reči: "Robin je vrlo vredna i ponosna što dobro radi svoj posao".

 
 
 
View this post on Instagram
BAD GALS #RihannaBook x #CoffeeTableBookA post shared by Look Love Lust (@looklovelust) on

Nekoliko fotografija posvećeno je njenoj zabavi za 23. rođendan. Na jednoj puši cigaru dok Džej Zi otvara zlatnu bocu šampanjca, a Bijonse se smeje kraj njega. 

Nižu se različite teme. Rijana namiguje tatu-majstoru iz Londona koji izrađuje njenu poznatu tetovažu egipatske boginje Izis. Ona proslavlja rođendan svog dede Lajonela. Zabavlja se sa svojim drugaricama Melisom Forde i Dženier Rozales. Opušta se usred posla.

Najpoznatiji momenti iz njenog javnog života prikazani su iz drugog konteksta. Na jednoj ona se sprema da stavi na glavu mitru koju je nosila na Met balu 2018. godine. Na drugoj drži svoju sestričinu za ruku tokom "Anti World" turneje 2016. godine.

Knjiga njenim fanovima daje uvid u njen život i privatne momente koji im dosad nisu bili dostupni.

Knjigu izdaje "Phaidon", a u prodaji će se naći od danas, 24. oktobra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA