Nagrada 64. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga za najboljeg izdavača godine pripala je Laguni

Sa preko 370 objavljenih naslova tokom ove godine Laguna širi svoj izdavački dijapazon na veliko zadovoljstvo čitalačke publike. I to ne samo u kategoriji izdanja za odrasle već i za decu, pa se tako Mala Laguna ističe sve vrednijim i visoko nagrađenim naslovima za decu i mlade

  • 0
Dejan Papic nagrada Laguna Foto: Promo

U obrazloženju žirija se između ostalog navodi:

- Laguna sledi svoju dugogodišnju tradiciju i podjednako promoviše domaće i strane pisce. Ima niz zasebnih edicija vrednih pažnje, od popularne nauke, klasika do literature za decu i mlade. Posebna zasluga za popularizaciju knjige jeste kontinuirano otvaranje knjižara širom Srbije. Takođe, Laguna promoviše i kulturu čitanja organizovanjem niza korisnih manifestacija kao što je Noć knjige.

U toku protekle godine Lagunini autori su dobili najvažnije domaće i strane književne nagrade: Ninovu nagradu, Vitalovu, Nagradu Politikinog Zabavnika i druge. Nobelova nagrada za književnost ove godine pripala je Peteru Handkeu čiji je roman „Veliki pad“ nedavno objavila Lagune, dok je nova dobitnica Bukerove nagrade, Margaret Atvud koja je deo Lagunine književne produkcije već 15 godina.

Ove godine, gosti Sajma knjiga su i dvoje Laguninih autora: najznačajniji glas američke savremene proze Dejvid Van, i švedska bestseler autorka Sofija Lundberj. Oni će se družiti sa čitaocima u Beogradu i Novom Sadu tokom predstojećeg vikenda, čime ćemo obeležiti veliko finale ovogodišnjeg Sajma knjiga.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA