• 1

Dok i dalje čekamo "Vetrove zime", u knjižare stiže "Ledeni zmaj", nova knjiga Džordža R. R. Martina

Ovo je neizostavno štivo za svakog ljubitelja "Igre prestola"

  • 1

Nova knjiga "Ledeni zmaj" Džordža R. R. Martina biće dostupna čitaocima od 28. novembra u svim Laguninim knjižarama.

U svetu "Pesme leda i vatre" ledeni zmaj bio je zastrašujuće stvorenje o kojem su se ispredale legende jer ga niko nikada nije ukrotio. Tamo kuda bi proleteo, za sobom bi ostavljao trag hladne i smrznute pustoši. Ali, Adara se nije bojala. Jer Adara je bila zimsko dete, rođeno za vreme najgore studeni, kakve su se samo još Stari bogovi mogli setiti.

Adara se ne seća kad je prvi put videla ledenog zmaja. Čini joj se kao da je on oduvek bio s njom, kao da ju je izdaleka posmatrao dok se igrala u hladnom snegu, dugo nakon što su druga deca pobegla od hladnoće. U svojoj četvrtoj godini ga je dotakla, a u petoj ga je prvi put jahala.

Jednog mirnog letnjeg dana, kada joj je bilo sedam godina, vatreni zmajevi sa severa sišli su na mirnu farmu koja je bila Adarin dom. Od potpune propasti mogla ga je spasti samo ona, zimsko dete, i ledeni zmaj koji ju je voleo.

U maju 2018. godine, Warner Animation Group je otkupio prava kako bi napravio istoimeni dugometražni animirani film, a Martin je postavljen za producenta.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Marko cg primorje

    Ne volim modernu knjizevnost ...kocije balovi.. dvorovi pariske ulice ..petrogradski trgovi siromastvo i bogatstvo borba...ruski i francuski klasici

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima