• 0

Kulturni opstanak Srba je naša misija

JP Službeni glasnik podržao „Dane srpske kulture u Temišvaru“

  • 0

Minisajam srpske knjige održan je u okviru tradicionalne manifestacije „Dani srpske kulture“ u Temišvaru, gde je publici predstavljen bogat književni, likovni, pozorišni i filmski program. Ovom prilikom, jedan od naših najvećih izdavača – Službeni glasnik obezbedio je knjige za Srpsku čitaonicu u Temišvaru i Srpsku gimnaziju „Dositej Obradović“.

Predstavnici Saveza Srba u Rumuniji, organizatora pomenute manifestacije, zahvalili su direktorki JP Službeni glasnik Jeleni Trivan na podršci sajmu u svojstvu počasnog gosta i partnera koji kontinuirano pomaže srpskoj zajednici u Temišvaru.

Tim povodom, direktoka Glasnika poručila je - Kao izdavač, na sebe preuzimamo ne samo obavezu štampanja i izdavanja značajnih knjiga, već i misiju kulturnog opstanka Srba i čuvanja naše tradicije kako u zemlji, tako i u dijaspori. Kada se Srbija borila protiv učlanjenja Kosova u Unesko, štampali smo mape svih uništenih manastira i poslali svim ambasadorima zemalja članica te organizacije. Takođe, pomogli smo obnavljanje i opremanje biblioteke u Pakracu, najveće književne riznice Srba u Hrvatskoj, nakon što je spaljena u Drugom svetskom ratu, kao i u sukobima devedesetih godina. Sada je naša izdavačka kuća odlučila da kontinuiranim akcijama podrži srpsku zajednicu u Temišvaru kojoj nedostaje knjiga na maternjem jeziku i na taj način im poruči da smo uz njih -

Podrška srpskim institucijama u Temišvaru samo je jedan od primera neprestanog ulaganja Službenog glasnika u kulturu i očuvanje kulturnog nasleđa Srba, zaključila je Trivan.

(Telegraf.rs/PR)

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima