U znak sećanja na velikog lekara: Ministarstvo kulture finansira štampanje "Dnevnika ratnog hirurga"

Znameniti doktor Miodrag Lazić preminuo je od posledica korona virusa

  • 1
Dr Miodrag Lazić Printskrin: Youtube/emisije tvzonaplus

Кao izraz dubokog poštovanja prema prerano preminulom, velikom čoveku i znamenitom srpskom hirurgu dr Miodragu Laziću, Ministarstvo kulture i informisanja je odlučilo da finansira štampanje novog izdanja njegove čuvene knjige „Dnevnik ratnog hirurgaˮ i da tiraž podeli svim bibliotekama u Srbiji i Republici Srpskoj.

- Životne vrednosti za koje se zalagao, radna etika i ljudske i moralne osobenosti činile su od dr Lazića uzoritu ličnost herojskih dimenzija i primer onog kulturno-istorijskog obrasca u pojedincu, koji je kao model i uzor vekovima bio inspiracija narodnoj etici, moralu i književnosti - saopštili su iz Ministarstva.

Ministarstvo kulture i informisanja će ovim odužiti tek najmanji deo duga koji kao društvo imamo prema uspomeni na dr Miodraga Lazića. Podsetimo, ovaj lekar preminuo je 14. aprila. Bio je pozitivan na korona virus.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slavica

    23. april 2020 | 15:40

    SLAVA I HVALA Dr LAZI. Knjigu bi trebalo pokloniti svim budućim medicina rima, u školama i na fakultet ima. Uzor mladima Dr Laza sigurno je imao šta da poruci ljudima te struke!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA