≫ 

Autorka "Harija Potera" donira preko milion evra za beskućnike i žrtve porodičnog nasilja

"Mnogi u stvarnom svetu gube svoje najdraže"

  • 0
Dž.K. Rauling, J.K. Rowling Foto: Profimedia/Gary Mitchell, GMP Media / Alamy

Autorka serijala romana o Hariju Poteru Dž. K. Rouling doniraće milion funti (preko 1.112.000 evra) dvema britanskim dobrotvornim organizacijama koje tokom pandemije korona virusa pomažu ugroženim kategorijama stanovništva.

U objavi na Tviteru, koju je napisala na 22. godišnjicu "Bitke kod Hogvartsa", značajnog događaja u popularnom serijalu, ona je istakla da, dok mnogi u stvarnom svetu gube svoje najdraže, nije prikladno govoriti o pogibijama koje su plod mašte.

- Kao što je uvek slučaj u krizama ovakve vrste, oni najsiromašniji i najranjiviji su najteže pogođeni - napisala je Rouling.

Kako prenosi CNN, ona je napisala da će polovina donacije biti upućena jednoj humanitarnoj organizaciji koja pomaže beskućnicima, a drugi deo organizaciji koja pruža utočište žrtvama porodičnog nasilja, koje je, kako je dodala, postalo znatno učestalije tokom mera karantina uvedenih zbog pandemije.

Video: Najveći sabor fanatika Hari Potera u Barseloni

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA