≫ 

Marvel objavljuje novi serijal stripova "Osmi putnik": Nova vrsta Ksenomorfa nastavlja da širi haos

Marvelov tim je objavio saopštenje za javnost u kojem je otkriven naslov, kreativni tim i kratak opis

  • 0
Osmi putnik, Alien Ksenomorf u filmu "Osmi putnik: Kovenant" (2017) / Printskrin: YouTube/Bad Movies Cut

Franšiza "Osmi putnik" (Alien) vratiće se stripu ovog marta u potpuno novom Marvelovom serijalu, po scenariju Filipa Kenedija Džonsona (Empire: Captain America), i umetnika Salvadora Laroke (Doctor Doom).

Franšiza će stići u Marvel nakon više od 30 godina objavljivanja izdavačke kuće Dark Horse Comics. Kompanija je objavila opsežnu liniju Alien stripova (od će pojedine Marvel sada ponovo štampati), uključujući neiskorišćeni scenario Vilijama Gibsona za film "Osmi putnik 3". Najtrajniji doprinos Alien mitosu, nastao pod okriljem Dark Horse, svakako je Alien vs Predator, koji je prethodio dugometražnim igranim filmovima u kojima je ovaj koncept prilagođen velikom platnu. Sada Marvel preuzima kontrolu nad franšizom, piše Strip Blog.

Marvelov tim je objavio saopštenje za javnost u kojem je otkriven naslov, kreativni tim i kratak opis. Gabrijel Kruz, plaćenik iz Weyland-Yutani, gigantske korporacije koja se pojavljuje u Alien filmovima, mora da se bori protiv nove vrste Ksenomorfa. Ulog se podiže kada se njegovo dete nađe usred sukoba. Pored toga što obožavaocima obećavada će videti i nove i klasične likove iz cele franšize, Marvel takođe naglašava horor atmosferu iz filmova. Pisac Džonson je već poznat po tome što ranije napisao Marvel Zombies: Resurrection, stoga ne čudi što je on izabran za pisanje ovog serijala.

Oba kreatora izrazila su svoje oduševljenje projektom, pri čemu je Džonson rekao da je "počastvovan", ne samo zato što piše novi Alien strip, već što piše prvi u novom serijalu koji će otvoriti novi poglavlje u mitosu "Osmog putnika". On je spomenuo gledanje prvog filma kao dete i efekat koji je na njega imao. Umetnik Laroka saoseća sa Džonsonom, rekavši da je i on gledao film kao dete i zaljubio se u dizajn Ksenomorfa. Slično kao i Džonson, ni on nije verovao da će raditi na stripu o "Osmom putniku". Obojica se nadaju da će obožavaoci uživati u čitanju stripova onoliko koliko su oni uživali radeći na njima.

Marvel ima veliki zadatak i očekivanja koja treba ispuniti, ali sa stvaraocima kao što su Džonson i Laroka, koji su doživotni fanovi "Osmog putnika" i shvataju zbog čega franšiza funkcioniše, čitaoci mogu biti mirni znajući da je u dobrim rukama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA