Mladi Đoković ne smatra sramotom ako prizna da je bilo potrebno vreme da shvati

- Konkretno "Poentu" sam morao da pročitam 50 puta da bih se bar malo približio smislu te pesme

  • 0

Privlači nas ono što razumemo. Vrlo često samo ono što razumemo pri prvom susretu. Tako je i sa poezijom. Formiramo mišljenje da je ona dosadna, čak možemo i čuti razmišljanja da što je teže da je shvatimo to je ona "kvalitetnija". Ali ostavimo ova razmišljanja po strani. Kada smo odvojili vreme da se udubimo u nešto, potrošimo određeno vreme na to i formiramo mišljenje koje je samo naš plod?

Mladi glumac Stefan Đoković je upravo to uradio za projekat Govorimo poezijom i ne smatra sramotom ako prizna da je bilo potrebno vreme da shvati.

  • Pesnik je u pesmi svoje misli i osećanja rekao, ali kako će one dalje biti tumačene zavisi od čitaoca. Kakvo je tvoje shvatanje pesme "Poenta"?

- Konkretno "Poentu" sam morao da pročitam 50 puta da bih se bar malo približio smislu te pesme i nadam se da sam koliko toliko uspeo. Ona je cela u kontrastu i to je bio interesantan alat pesnika da dočara kako je u njegovom životu zapravo sve sivo, tužno i beznadežno a da je sve drugo, što suštinski nema veze sa njim, sjajno i perspektivno.

  • Šta je tvoja "poenta"?

- Moja "Poenta" je slična Disovoj "Poenti" (smeh)

  • Zašto je po tvom mišljenju Dis tako veliki pesnik?

- Vladislav Petković Dis je, po mom skromnom mišljenju, jedan od naših najvećih pesnika. Svaka njegova pesma je izuzetno duboka, emotivna, kompleksna, nimalo laka za protumačiti i to su sve parametri po kojima rangiram vrednost nečega.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Stefan Djokovic (@stepski_vuuuk)

  • Šta je to što je tebe nateralo da budeš glumac?

- Uvek sam govorio da nisam ja birao glumu, nego ona mene. Želja da jednog dana postanem glumac se desila preko noći, takoreći ni iz čega.

  • Da li bi zbog nečega menjao svoj poziv?

- Ne bih menjao svoj poziv ni za šta na svetu, jer ga neizmerno volim i poštujem, a i on mene. To je uzajamna i doživotna ljubav.

  • Da li te je rad na nekom projektu promenio?

- Suštinski me rad ni na jednom projektu do sada nije promenio. Mogu reći samo da moje glumačko biće iz projekta u projekat sazreva, kao i moja ličnost. Jako je dragoceno za jednog glumca i veoma bitno da ima kontinuitet, u smislu da je stalno angažovan, što je danas privilegija.

Video: Govorimo poezijom: Kad tad će proći - Dušan Stojanović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA