≫ 

13 čuvenih koktela iz još čuvenijih knjiga: Da li biste ih probali?

Živeli!

  • 2
paklena pomorandza mleko sa nozevima "Paklena pomorandža" / Printskrin: YT/xk cd

Knjige pamtimo po likovima, zapletima, jeziku, humoru i jakim osećanjima. Ne dešava se često da ih pamtimo po koktelima, a ipak je u brojnim književnim delima toliko mnogo pića da praktično bazde na alkohol.

Zapravo, alkohol igra važnu ulogu u brojnim scenama u književnosti, od one u kojoj Ebenizer Skrudž pokušava da pomogne siromašnoj porodici Boba Kračita u „Božićnoj priči“ Čarlsa Dikensa do sparnog popodneva u hotelu „Plaza“ u Ficdžeraldovom „Velikom Getsbiju“.

Iako se možda nećemo setiti da je Skrudž Bobu ponudio koktel Smoking Bishop ili da Dejzi insistira da se Tom i Getsbi rashlade uz viski sa metvicom, ima koktela koje čitaoci ne mogu da zaborave, kao što je legendarni martini Džejmsa Bonda ili moloko plus u „Paklenoj pomorandži“. Ovo je lista koktela iz književnosti za okorele knjigoljupce, od legendarnih, preko žestokih do veoma suptilnih. Živeli!

Video: Recepti za koktele koji će vas navesti da odmah otrčite do najbliže prodavnice

(Telegraf.rs/Laguna/abebooks.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    6. decembar 2021 | 17:44

    ko zna engleski moze da procita nas covek napravio koktel dobio nagradu (za prvo mesto odbio je da promeni ime koktela) procitajte tekst iz new york times :Google = Not Su Madre's Miami -The New York Times

  • Laki

    6. decembar 2021 | 17:36

    Krambambuli punch!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA