≫ 

Preminuo Tim Sejl, crtač legendarnih stripova o Betmanu

The Long Halloween navodno je uticao na filmsku trilogiju o Betmanu reditelja Kristofera Nolana, a prema svemu sudeći inspirirao je i poslednji film o Betmanu reditelja Mata Rivsa

  • 0
betmen Printskrin: YT/DC

Dobitnik Ejsnerove nagrade, strip crtač Tim Sejl, koji je uticao na generacije kreativaca u tom mediju, kao i na mnoge na filmu i televiziji, preminuo je u četvrtak. Imao je 66 godina.

Vest o njegovoj smrti objavljena je na njegovom službenom Tviteru, koji je nakon toga preimenovan u "Remembering Tim Sal"e.

- S velikom tugom moram objaviti da je Tim Sejl danas preminuo. Preminuo je s ljubavlju svog života pored sebe i sve vas jako voli. Molimo da podelite fotografije i priče ispod ove objave -  napisano je u objavi.

Prošle nedelje glavni kreativni direktor DC-a Džim Li objavio je na Tviteru da zdravstveno stanje legendarnog crtača nije dobro.

- Žao mi je što moram podeliti vrlo tužnu vest da je legendarni umjetnik Tim Sejl primljen u bolnicu s teškim zdravstvenim problemima - napisao je tada u objavi.

Velik dio Sejloog stripovskog rada bio je vezan za partnerstvo s piscem Džepom Lobom, koji je takođe bio producent i scenarist za Smallville, Lost, Commando i Teen Wolf. Dvojac je stvorio legendarne stripove o vitezu tame, Batman: Legends of the Dark Knight Halloween, Batman: The Long Halloween i Batman: Dark Victory, koji tematizuju Betmanove rane godine, kao i Superman for All Seasons i Catwoman: When in Rome.

The Long Halloween navodno je uticao na filmsku trilogiju o Betmanu reditelja Kristofera Nolana, a prema svemu sudeći inspirirao je i poslednji film o Betmanu reditelja Mata Rivsa. Za Marvel su Sejl i Lob stvorili naslove poput Daredevil: Yellow, Spider-Man: Blue, Hulk: Grey i Captain America: White.

- Tim Sale je bio neverovatan umetnik, čije je shvatanje kultnih likova imalo pravu ljudsku dubinu, a njegov revolucionarni dizajn stranica promenio je način na koji cela generacija razmišlja o pripovedanju u stripovima - napisali su iz DC-ja na društvenim mrežama.

Video: Preminuo je legendarni Ivica Osim

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA