≫ 

Ovo izdanje "Dilana Doga" košta kao stanarina, ali Srbi žele da ga kupe: Aukcija na Limundu

Da li biste vi izdvojili ovoliki novac?

  • 0
Dilan Dog Printskrin: YT/Nemanja Veljković

Strip "Dilan Dog – Majke i Očevi", u izdanju Veselog četvrtka, prodaje na sajtu za aukcijsku prodaju Limundo za 33.333 dinara. Ovo ostvarenje, koje je nastalo u Italiji 1986. godine, i dan danas privlači pažnju kod čitalačke publike, jer je odstupao od svih prethodnih junaka matične izdavačke kuće Serđo Boneli.

Glavni lik, Dilan je priča za sebe. On je romantik, melanholik, radoholičar koji inspiraciju traži u svakom novom slučaju, a pronalazi u svakoj novoj ženskoj osobi u koju se zaljubi, piše list "Danas".

Lik Dilana Dog je nastao po uzoru na glumca Ruperta Evereta, a ime je dobio po omiljenom pesniku autora stripa Ticijana Sklavija Dilanu Tomasu.

Strip "Dilan Dog" je bio je izuzetno popularan na prostoru bivše Jugoslavije. Izlazio je kao edicija čuvene Zlatne serije, u izdanju Dnevnika, a sve to u periodu od 1987. do 1992. godine.

Sada ga možemo čitati u okviru "Veselog četvrtka", a urednik Marko Šelić Marčelo objasnio je u čemu leži Dilanov šarm.

Predstavljen roman Marko Šelić Marčelo, urednik "Dilana Doga" u "Veselom četvrtku" Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Dilanov šarm počiva na tome što je istovremeno i poseban i jedan od nas: skeptik koji se nada, gubitnik koji ne prestaje da pokušava, usamljenik pun ljubavi, istraživač tuđih noćnih mora a progonjen sopstvenim, i iznad svega: istovremeno melanholik i vedra osoba, koja se ironijom brani od ludila. Više nego dovoljno da se jedni poistovete, a da ga ostali razumeju i vole - naveo je Šelić za ovaj list.

Ima kolekcionara koji su voljni da ponude određenu svotu novca za neko izdanje stripa. Kao što je navedeno, jedan broj Dilan Doga od pre pet godina trenutno na Limundu prodaje za 33.333 dinara. Da podsetimo, u pitanju je rasprodato kolekcionarsko izdanje iz 2017. godine, koje se s vremena na vreme pojavljuje sa velikim cenama, a jednom je prodato za čak 13.000 dinara, piše "Danas".

(Telegraf.rs/izvor: Danas/Filip Milosavljević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA