≫ 

Rejf Fajns stao u odbranu Džej Kej Rouling zbog njenih pogleda na pitanja transrodnih osoba

Rouling je prethodnih godina na izazivala bes dela liberalne javnosti mišljenjem da, iako podržava prava transrodnih osoba, smatra da polovi postoje

  • 4
Ralf Fajns, Konferencija filma White Crow film Foto: Z. Milutinovic/ATAImages

Glumac Rejf Fajns osudio je napade usmerene prema spisateljici serijala knjiga o Hariju Poteru Džej Kej Rouling zbog njenih pogleda na pitanja transrodnih osoba.

U intervjuu listu Njujork tajms tumač uloge Lorda Voldemorta u seriji filmova o Hariju Poteru je kritikovao pojavu kulturu otkazivanja i rekao da je "odvratno zlostavljanje usmereno" ka Rouling.

“Rouling je napisala sve te sjajne knjige o osnaživanju, o deci koja pronalaze sebe kao ljudska bića. Radi se o tome kako postajete bolje, jače, moralnije usmereno ljudsko biće. Verbalno zlostavljanje upućeno njoj je užasno”, naveo je glumac.

Rouling je prethodnih godina na izazivala bes dela liberalne javnosti mišljenjem da, iako podržava prava transrodnih osoba, smatra da polovi postoje, uprkos na zapadu sve izraženijim stavovima da su u pitanju samo društveni konstrukti.

“Mogu razumeti ljutnju na ono što govori o ženama. Ali ona nije neka opscena, uber-desničarska fašistkinja. Ona je samo žena koja govori: ‘Ja sam žena i osećam da sam žena i želim da mogu reći da sam žena.’ I razumem odakle joj to dolazi iako nisam žena”, naveo je Fajns.

J. K. Rowling, Dž. K. Rouling Džej Kej Rouling Foto: Tanjug/AP/Christophe Ena

Govoreći o "kulturu otkazivanja", Fajns je naveo da je protiv crno-bele prirode razmišljanja, odnosno da je "pravednički bes pravedan, ali često postane pomalo glup jer ne može delovati put kroz sive zone, nema nijansi".

Video: Ko bi rekao da nije žena? Influenserka sa osam miliona pratilaca, žari i pali Instagramom

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Z

    31. oktobar 2022 | 16:55

    Dragi Rejf ,u čitavom životinjskom carstvu je postoje gejevi niti transridne životine,osim nekih mikroba ,ameba i tako to...orema tomo vašoj ludosti više nema kraja!

  • nije joj ime

    31. oktobar 2022 | 16:44

    Dzej Kej

  • Перагеније

    31. oktobar 2022 | 19:55

    Полако ће сви и тамо увидети ко их води и малтретира, и као грађане, и као људе.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA