Vreme čitanja: oko 1 min.

"Istraga o neprilagođenima" – Novi roman Dušana Miklje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Istraga koju je Dušan Miklja, jedan od najznačajnijih srpskih putopisaca, odlučio da sprovede i da sve pojedinosti do kojih je došao zabeleži na stranicama svoje nove knjige Istraga o neprilagođenima razlikuje se od svih drugih po tome što je istražitelj potpuno sam u naumu da osvetli i približi predmet istražnog postupka

  • 0
Vulkan izdavaštvo Foto: Promo/ Vulkan izdavaštvo

Čitalac je jedini očevidac – on će imati uvid u svaki njen segment.

Ko su neprilagođeni? Zbog čega je pisac odlučio da pokrene istragu o njima? Ko je nalogodavac? Kakav je epilog istrage? Čitalac koji postavi ta pitanja više nije očevidac, već piščev saučesnik u istrazi.

Istražujući slučaj neprilagođenih, Miklja preispituje mnoge paradokse naše civilizacije, nad kojima je svako od nas bio bezbroj puta zamišljen. Piščevo pozivanje na ličnosti koje su promenile istorijske tokove i njegov razgovor sa njima uveriće vas u to da samo slobodni ljudi imaju snagu da istinu pronose kroz život kao baklju, osvetljavajući tako put i sebi i drugima.

Dušan Miklja je rođen 1934. godine u Beogradu. Diplomirao je na Filološkom fakultetu u Beogradu na Grupi za engleski jezik i književnost. U životu se najviše bavio rečima – kao profesor, prevodilac, novinar i pisac. Autor je više romana, zbirki priča, putopisno-esejističke proze, životopisa, drama i publicističkih dela.

Njegov roman Njujork, Beograd dobio je Nagradu Zlatni hit liber za jedno od najčitanijih književnih dela, i po njemu je snimljen istoimeni film. Na Međunarodnom filmskom festivalu u Moskvi za dramu Orden dobio je Nagradu za najbolji savremeni antiratni tekst, a za dokumentarnu dramu A lutta continua godišnju Nagradu Radio Beograda. Dobitnik je Nagrade za životno delo Udruženja novinara Srbije.

Njegov novi roman Istraga o neprilagođenima dostupan je na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA