Vreme čitanja: oko 1 min.

Žiri NIN-ove nagrade saopštio uži izbor od 12 romana

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Najuži izbor biće poznat za sedam dana, a 29. januara, oko podneva, biće saopšteno ime 70. dobitnice ili dobitnika NIN-ove nagrade", saopštio je časopis NIN

  • 0
Ninova nagrada Ninova nagrada / Logo: NIN

Žiri jubilarne 70. NIN-ove nagrada nagrade saopštio je danas uži izbor od 12 romana, sa konkursa na koji je bilo pristiglo 188 naslova, saopštili su danas organizatori.

Žiri u sastavu Milena Đorđijević, Žarka Svirčev, Violeta Stojmenović, Tamara Mitrović i predsednik Goran Korunović u uži izbor su uvrstili romane "Godina bez proljeća" pisca Adnana Repeše, "I onda opet, iz početka" Filipa Grujića i "Pesmu o tri sveta" Vladimira Pištala.

U konkurenciji su i Stevo Grabovac sa "Poslije zabave", Nađa Petrović i "Meduze žive zauvek dok ih ne uhvate", "Vila fazanka" Bojana Krivokapića, "Pakrac" Vladana Matijevića, Marko Pišev sa "Tajnim svatom" i Dejan Ognjanović sa "Zdušnicama".

Za NIN-ovu nagradu konkurišu i Laura Barna sa romanom "Skupljačima slučajeva", "Autosekcija" Srđana Srdića i Ljubomir Koraćević sa "U zemlji Franje Josifa".

"Najuži izbor biće poznat za sedam dana, a 29. januara, oko podneva, biće saopšteno ime 70. dobitnice ili dobitnika NIN-ove nagrade", saopštio je časopis NIN.

Prošlogodišnja dobitnica NIN-ove nagrade je Danica Vukićević za roman "Unutrašnje more", u izdanju Nojzaca.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA