Vreme čitanja: oko 1 min.

Vedrana Rudan 8. marta u Beogradu promoviše roman "Crnci u Firenci"

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako je najavljeno, Rudan će proslaviti Osmi mart u Beogradu promocijom knjige u Velikoj sali Studentskog kulturnog centra

  • 3
Vedrana Rudan Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Izdavačka kuća Laguna saopštila je da će u četvtak objaviti novo izdanje romana hrvatske spisateljice Vedrane Rudan "Crnci u Firenci" iz 2006. godine.

Kako je najavljeno, Rudan će proslaviti Osmi mart u Beogradu promocijom knjige u Velikoj sali Studentskog kulturnog centra.

Roman u kome Rudan prikazuje jednu riječku porodicu koja se teško nosi sa stvarnošću, ne opraštajući nijednom svom članu mane i slabosti, dobio je sada predgovor naslovljen "Crnci u Firenci - Drugi put među Srbima", naveli su u Laguni.

Rudan je rekla da je napisavši knjigu 2006. godine bila u panici da li će vreme "progutati temu", pošto je tada "mržnja među Srbima i Hrvatima u medijima još uvek bila ’vruća roba’, iako je od rata bilo prošlo 11 godina".

Prema njenim rečima, tada je beda bila ogromna, ljudi su bežali iz Hrvatske, a "crnci u Firenci su turistima prodavali kišobrane i kad je bio sunčan dan".

"Ništa se nije promenilo. Pisac u meni je srećan. Nije ga pregazilo vreme. Ja, ljudsko biće, volela bih, ja sam se nadala, ja sam bila sigurna da će ove 2024. sve biti drugačije", ocenila je Rudan.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA